diumenge, 8 de juliol del 2018

Montserrat - El Projectil - Via Audet - Herrero o SAME 75 metres.

Aquest mes d'agost farà 40 anys que vaig fer amb en Miquel Comes la via normal del Projectil. En aquella època, el segon llarg tenia un xic de mite. Sortir amb una esqueneta de la reunió i després seguir  vertical amb força dificultat per posar alguna assegurança li donaven un atractiu especial.

Aquest dissabte, buscant l'ombra hem anat a la cara oest del Projectil, a la via Audet-Herrero o SAME. Deixant a banda la bretolada de pintar l'aproximació, la via, i el sobre equipament, és una via molt interessant.

El Projectil és com el germà petit del Cavall Bernat que lluita per tenir el seu protagonisme i que ho aconsegueix gràcies a les vies que s'hi han obert. La Via Audet-Herrero, és una via per fer amb tranquil·litat, per gaudir de cada un dels seus passos i de tant en tant, girar-se i admirar el seu germà gran que marca la distància amb les seves vies d'aquesta vessant.


Una bona vista de la cara Oest.

Aproximació: des de Sant Cecília seguirem el camí de l'Arrel direcció a Trinitats: Un cop passada la Canal del Cavall, la canal dels Arítjols, veurem un corriol que ens porta en un tres i no res a peu de via.

1ª Tirada: 15 metres. 3 assegurances. III, IV. Sortim pel fil de l'aresta per terreny no massa difícil i tot seguit trobem la 1ª assegurança, seguim vertical deixant la reunió antiga a la dreta.

2ª Tirada: 20 metres. 8 assegurances. IV, Ao V. Des de la reunió sortim a la dreta cercant el pas més fàcil, després en lleugera tendència a l'esquerra fins arribar en una franja. Ara hem de pujar vertical fins el pont de roca on farem un flanqueig fins a la reunió. 

3ª Tirada: 20 metres V, V+, V. 4 assegurances.  A reforçar amb algún Alien. La bavaresa d'aquesta tirada, ja justifica la via.  Sortim verticals pel diedre fins un punt que hem de sortir a l'esquerra i iniciar la bavaresa, curta però molt bonica. 

4ª Tirada: 20 metres Ao/V,  7 assegurances. Sortim a l'esquerra, per pujar vertical, roca excel·lent, passos bonics, des del darrer parabolt anar a la dreta i trobarem un pitó, d'aquí vertical amb lleugera tendència a la dreta fins que quan pràcticament arribem dalt, trobarem un altre parabolt. Reunió en el ràpel. 

Descens: Ràpel de 28 metres fins el coll. 



Iniciant el primer llarg.


Arribant a la primera reunió.


L'Ita no en té prou amb la primera i fa la segona.


Atacant el segon llarg...


Uff com ho farem per arribar a la reunió...


El diedre del tercer llarg.


La segona reunió.


El germà gran que vetlla pel germà petit..


Bavaresa bonica però massa curta. Llàstima!! 


Poc a poc per gaudir-la..


Sortint de la tercera reunió, vertical però amb bona pressa. 


3ª reunió. 


Quin greu que ja s'acaba!! 


Bones vistes


Des del cim mirant la Punsola...


Està clar perquè es diu projectil..


Us deixem la nostra ressenya.




Una bretolada 


Feta per gent que no estima la muntanya.


No puc entendre els motius.


No hi aporta res de res aquestes pintades.


A veure si algú els coneix i els hi fa veure que això no porta al lloc.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem