diumenge, 5 de febrer de 2017

Sant Llorenç de Montgai - Paret de la Formiguera -04-02-2017

Malgrat que les previsions no eren massa bones, donaven un matí de bon temps a Oliana. Amb aquesta idea vàrem anar a dormir-hi. Durant tota la nit i fins a les 9 del matí va estar plovent. Després va sortir el sol, però la roca estava molt molla i no teníem massa clar quan temps duraria, així que deixem la Serra de les Canals per un altre dia i marxem en direcció a la Sant Llorenç de Montgai.

Quan arribem està plovent, no massa fort, però lo just per emprenyar. Hi ha algunes cordades escalant, nosaltres ens esperem i finalment als voltants de les 12h sembla que vol canviar.

Enfilem direcció a La Paret de la Formiguera, quan nosaltres pugem ja no hi ha ningú a la paret, així que estem força tranquils.

A peu de via ens adonem que ens hem deixat les bagues de reunió i els asseguradors, així que decidim  a seguir però ens haurem d'assegurar amb el nus dinàmic i muntar les reunions amb la corda com havíem fet durant tants anys.


Des de la via podem veure que en la primera part hi ha algun tros mullat, que hi farem.


Vistes des de la primera reunió.

El començament el trobarem perquè hi ha una placa trencada amb un buril. Els primers passos estan un xic molls, però amb compte podem pujar sense problemes. Ràpidament es posa més dret on trobarem els passos un xic més difícils IV+, després ja s'ajeu per tornar-se a posar més dret a l'entrar a la reunió. R1 30 metres IV+


Sortim de la reunió vertical i ara ja s'ha de tibar un xic més, anem cercant els passos un xic a l'esquerra per tornar després a la dreta. Hi ha un moment que ja es veu hem de tibar fort (6ª) després es tomba un xic fins arribar a una llastra que sembla que està llesta per caure, passem en compte per la dreta i tot seguit entrem a la reunió, pas dur si ho fem recte, nosaltres varem anar a la dreta i després a l'esquerra.

R2 30 metres V+, 6ª, V+

Passant pel costat de la llastra. 


Entrant a la reunió. 


El tercer llarg va tot recte, amb bona roca i passos molt bonics. 
R3. 25 metres V+


Assegurant atentament amb el dinàmic..


La penya escalant protegits de la pluja.


Ja torna a ploure un xic, però ja som el cim, ara a baixar tranquil·lament. 


Us deixem la ressenya. 

1 comentari:

  1. Vau aprofitar el dia tot i les adversitats! És bo tenir recursos per a situacions com la que us va passar, a qui no li ha caigut el rapelador en mig d'una paret?

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem