dilluns, 27 d’agost de 2012

Pic de la Gran Facha - 3005 metres - 26-08-2012

Després d'uns dies d'haver fet la Foratata, ja tornem a ser a Sallent de Gallego, ara en companyia d'uns bons amics, en Marc i la Maria. La nostra il·lusió és el cim de la Gran Facha 3005 metres.
 Ben d'hora de la tarda deixem el cotxe a l'embassament de la Sarra i  comencem a pujar per la bonica vall que forma el Riu Aguas Limpias.
 Poc a poc anem guanyant alçada i gràcies al vent de la tarda progressem sense calor.
Quan arribem a la pressa de Respumoso ja podem veure el Refugi  i a la vegada el cim de la Gran Facha.
Les tardes en el refugi són especials, i et permeten gaudir de l'entorn i compartir experiències amb els amics.
 Aprofitem les darreres llums del dia per fer alguna fotografia, sopar i a dormir.
De bon matí, sortim en direcció al nostre objectiu deixant el refugi al darrera i enfocant-nos en direcció al ibón de Campo Plano que voltarem per la dreta. El dia es presenta immillorable.  
Quan ja tornem a veure bé la Gran Facha, ja estem arribant al ibón de Campo Plano, just al costat de la pressa el ramat hi ha passat la nit. Al fons ja podem veure la petita vall que ens portarà al Coll de la Facha.
 Quan arribem als estanys de la Facha i mirem enrere, al fons, podem veure la pressa de Respumoso.
 Estanys de la Facha 2.517 metres.
 Ja són al coll, al fons el Midi.
 En el coll de la Facha 2.665 fem una petita parada per menjar una mica i tot seguit començarem a pujar per la forta pendent de la cara oest.
 Des del coll, podem gaudir d'aquestes fabuloses vistes.
 Poc a poc i per terreny un xic inestable anem progressant cap al cim.
 Pocs metres abans d'arribar el cim.
 Crestejant a 3000 metres amb unes bones vistes de la vall que hem pujat i els cims que ens envoltant; Midi, Frondelles, Balaitús...
 Ara si, ja som al Cim de la Gran Facha a 3.005 metres. Que contents que estem, les vistes són impressionants, el dia fabulós, i hem gaudit d'una bona pujada amb uns bons amics, certament no es pot demanar més.
 Magnifica vista en direcció als Infiernos. 
 Després d'estar una bona estona a d'alt, comencem la baixada, aquí podem veure els estanys de Facha, i al mateix temps lo dret del itinerari.
 Petits detalls de la baixada.
 No podem estar de mirar cap a França 
Ja s'ha acabat, des d'aquí ens acomiadem de la Gran Facha, ara ens queda una llarga baixada fins la pressa de la Sarra. Ens ho hem passat molt bé, ens ha agradat el itinerari, les vistes, el cim, els amics que ens han acompanyat, tot plegat farà una excursió que sempre recordarem.

1 comentari:

  1. Quines fotos y quin dia, esplendit, esteu fent un bon recorregut de vacances. Fins aviat

    ResponElimina