dissabte, 3 de novembre del 2018

Garraf - La Falconera - Cara Est - Via Integral Espígolo - 3/11/2018

Avui fem cap al Garraf, a mida que ens anem acostant, ja veiem que farà un matí fantàstic per escalar prop del mar. La roca i el mar amb el soroll de les ones de fons és un atractiu suficient gaudir d'allò més.


La paret des de davant no té massa atractiu, no es veu gaire dreta, però és com tot, sinó si va no se 
sap.

Aproximació: des de l'aparcament seguim el corriol fins un moment que ens podem apropar a la paret, pugem fins sota d'un pi que marca l'inici de la via. Parabols pintats blancs.

1er. Llarg: 25 metres Vè, IV.  a peu de via veurem els parabols que ens asseguraran tota la tirada. Els primers metres un xic més drets i difícils, però després perd verticalitat i per terreny més fàcil arribem  a la primera reunió.

2on llarg: 60 metres IV, I.  Sortim una mica a la dreta i trobem un parabol que ens assegura un pas on la roca és més lliça per l'aigua, després agafem unes rampes de terra en diagonal a l'esquerra fins situar-nos sota d'una placa, aquí hi trobarem un altre parabol, farem la placa i altra cop a caminar fins a la propera placa on veurem un buril, un parabol i fins el pi on farem la 2ª reunió. Els passos més emprenyadors són quan s'acaba la roca i cal pujar per la sorra.

3er llarg: 25 metres V+, IV+.  Des de la reunió veurem els parabols que ens asseguraran els passos més drets de la tirada. Primer una placa, on cal tibar una mica per fer el primer pas, després per un diedre bonic, però que la qualitat de la roca no et deixa gaudir massa.

4art llarg: 25m V+. Aquí veiem els parabols blancs que surten a la dreta vertical, però és veu molt difícil. Nosaltres anem en direcció a l'esquerra que hi ha uns parabols nous que asseguren una placa bonica, però que caldrà treballar una mica, sobre tot el darrer pas. Després arribem en un replà on hi ha un parabol on podem fer reunió. Nosaltres hem seguit recte fins el cim. 

Material: Via equipada, però a la segona tirada hi ha trams llargs sense assegurançes que cal anar en compte, sobre tot a les sortides de la roca i entrar en els pedregars...





Primers passos de la via.


Arribant a la 1ª reunió. 


Anem un xic a la dreta per agafar una assegurança. 


Reunió amb el mar al fons. Fantàstic!!


2 on llarg navegant entre roca i tarteres.. 


Fent els passos més difícils del 3er llarg. 


Anant a cercar el diedre. 


Progressant pel diedre.


Entrant a la tercera reunió 


Iniciant el 4art llarg. 


Llarg bonic i ben assegurat. 


L'Ita a la tercera reunió. 


Bona vista del poble del Garraf. 


Foto cim.


Us deixem la nostra ressenya. 

És una via per repetir, clarament no, però per anar-hi un dia d'aquest que no saps on anar, està bé.

El que més ens agradat ha estat el ratet que hem estat el cim gaudint de les vistes sobre el mar....

Apa a escalar que el mon s'acaba!!!

1 comentari:

  1. M'apunto la via, que em sembla que si segueix la tònica de temps, haurem de tirar de recursos com aquest, gràcies per la ressenya.

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem