diumenge, 21 d’octubre de 2018

Montserrat - Plecs de la Vinya Nova - Via GEM.

A voltes hi ha vies que et sorprenen, la Via GEM és una d'aquestes vies que des de baix no és massa atraient, però un cop hi ets, vas descobrint un itinerari excel·lent, que va cercant els llocs més bonics i de millor roca amb una fissura en el segon llarg que enamora i amb una placa en el tercer llarg on sembla impossible que la natura pugui modelar la roca d'aquesta forma. Tot plegat una via per gaudir sense patir en cap pas.


La Roca Gris. 

Aproximació: des de La Vinya Nova enfilarem el camí del Torrent del Pont fins que arribarem sota mateix de la Roca Gris, just a ma dreta surt una canal que ens portarà a les vies de la cara est. Pujarem per la canal fins situar-nos al peu de la Via Urquiza-Olmo, just a l’esquerra hi ha una alzina gran que marca l'inici de la via. 30' des del pàrquing.
La Roca Gris i els Plecs de la Vinya Nova a la dreta.

La via:

1er llarg: 45 metres. 7 parabols i 1 pont de roca. Vè. Superem uns passos difícils i amb no massa bona roca, per entrar en una placa amb una roca que millora pas a pas i que ens anirà portant poc a poc a un gran arbre. La reunió és just sobre mateix. 

2n llarg: 50 metres, 15 parabols, V+ Vè. Sortim vertical per un diedre per un cop agafat el primer parabolt canviar a la dreta en una placa vertical i difícil V+, després arribem a una savina i a l inici d'una fissura amb molt bona pressa que et porta a una escalada plaent, molt millor del que sembla des de baix. Poc a abans d'arribar a la reunió sortirem a l'esquerra fins arribar a un bon replà per fer la reunió. 

3er llarg: 30 metres, 11 parabols  6a+, Vè.  Fem els primers passos un xic balmats en direcció a l'esquerra, però amb una roca d'escàndol. Després la via va seguin la placa amb direcció un xic a la dreta fins arribar a la reunió. 

4art llarg:  25 metres, 8 parabolts, IV, Vè, 6a+, IV.  Seguim vertical per un terreny un xic més fàcil, però ràpidament es posa dret V+, després anem a l'esquerra a situar-nos a sota d'una balma, on haurem de tibar fort si la volem fer en lliure. Tot seguit per terreny fàcil arribarem a la reunió en una savina força gran. 

Descens: seguirem crestejant fins a trobar els ràpels de l'Urquiza- Olmo.  3 ràpels de 45,45,i 60 metres ens deixaran altre cop a peu de via.

Material: 16 exprés i reunió.

Dificultat: 6a+, Vè obligat

1ª Ascensió: 2003 Toni Sánchez, E. Domenech, i Josep Escofet. 


Primers metres mullats i amb no massa bona roca.Arribant a la reunió i ja ens toca el solet. 


Espectacular 2on llarg, superant la placa per anar a cercar la fissura. 


Entrant a la 2ª reunió. 


Primers passos del 3er llarg, una placa generosa en presses i assegurances. 


Una bona vista des de la tercera reunió. 


Primers passos del quart llarg.


Ara ja un xic mes dret V+.


Foto cim. 


Preparats per iniciar els ràpels

Capricis de la natura. 


Us deixem la nostra ressenya.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!2 comentaris:

  1. Que desagradable l'inici, la roca es veu ben xopa a la foto! Vau escalar concentradets eh?

    ResponElimina
  2. Felicitats !! sou molt "finets" parella

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem