diumenge, 26 de gener del 2020

Montserrat - La Codolosa - Via Josep Monistrol - 25/01/2020

Avui és un d'aquells dies que, mirant per la finestra, ja veus que poca cosa faràs. No sabem si quedar-nos a casa i anar a corre o anar a esmorzar amb el amics. Segurament poca cosa farem més.

Arribats a Collbató ens trobem en el bar, amb la Pilar, en Josep i en Miquel, i fem un bon esmorzar, ja que a fora està plovent de valent i la roca està força molla. De tant en tant, un surt el carrer i torna confirmant allò que tots sabíem, que seguia plovent. Així va passant l'estona, i gaudint d'una bona oportunitat per comentar nous plans i per recordar velles ascensions, que entre tots, en podem recollir un munt.

A prop de les 13 hores, decidim tornar a casa, però quan sortim hi ha un espurna de sol.
La discussió està en si anem a fer una via curta i a veure sinó ens mullem o si com havíem dit tornar a casa.

Al final decidim anar a provar-ho. La Codolosa està a tocar i amb un tres i no res ja som a peu de via. Escollim la via Josep Monistrol dels germans Masó.

La nostra ressenya.

En Josep Monistrol va ésser un gran escalador, que vàrem tenir el goig de compartir corda durant més de 25 anys. Molts són els bons records que en tenim i que recordem molts cops que sortim. Encara ara, molts cops recordem les seves anècdotes divertides i el munt d'ascensions compartides. 




Els primers metres


La segona cordada preparant-se per començar. 


Els primer metres que encara estan força humits i que cal anar en cura. 


Arribant a la primera reunió. 


Iniciant el segon llarg 


En Miquel a la primera reunió. 


En Josep en el primer llarg. 


Tots a la primera reunió, hem passat de tenir sol a començar a ploure un altre cop. 


Foto cim. 


Un sol ràpel de 60 metres en deixarà a peu de via. 


Un grup encantador.

La via. Una via que cerca les plaques més bones del cantó més esquerra de la paret, amb l'equipament just i necessari. Algun friend ens anirà bé per reforçar algun pas.

1ª Tirada. 30 metres. Pugem per una fissura un xic dreta que podrem equipar amb un alien groc, després trobarem un tascó abandonat. Hi ha una via amb parabolts que ràpidament va en direcció a la dreta, nosaltres pujarem vertical pel costat d'un bloc on podrem posar alguna assegurança, després entrarem  a la placa i la seguirem fins a la reunió amb dos spits. Molt còmode. 

2ª Tirada. 35 metres. Sortim verticals on trobarem un bon arbret per passar una baga, després trobarem un spit. Seguirem verticals fins un altre arbre on hi ha una baga, després entrarem en una placa molt bonica assegurada amb un spit, poc a abans d'arribar a dalt hem de sortir a l'esquerra on trobarem un pitó , uns passos més a l'esquerra i després rectes fins a la reunió.

Descens: ràpel de 55 metres fins a terra. Possibilitats de fer-ne dos de 30 metres.

Apa a escalar que el mon s'acaba. 



2 comentaris:

  1. Vaja quin esmorzar tant llarggggg!!! però al final encara vau grimpar una mica, nosaltres dissabte pluja, només el Toni va fer dues tirades de l'avi Joan.....
    Ja sortirà el sol !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vàrem estar molt bé xerrant i compartint històries. Diumenge la cosa ja va fer un canvi i va sortir el sol.

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem