dijous, 9 de gener del 2020

Malanyeu - Paret del Devesó - Dels Senzills - 08/01/2019

Aquest dimecres hem quedat amb el Miquel i la Pilar. Tot i que ells ja tenien molt clar la via que volien fer, nosaltres estaven entre la Via Dels Senzills que, l'Ita no l'havia fet, i la Stoc de coc. Finalment ens decidim per anar a la Via Dels Senzills i així anirem de costat les dues cordades.

Gràcies a ells hem aconseguit unes quantes fotos que no hauríem pas obtingut. Nosaltres també n'hem fet a ells, però vist el resultat moltes menys.

Al final de la piràmide per la part dreta i algunes vies que mantenen un caràcter un xic més exigent i més netes dels arbustos. La via que em fet n'és una bona mostra.

Us deixem la nostra ressenya.


La via travessa la diagonal marcada a mitja foto.


Preparant el material. 


Començant per la Via Viatge de pura delícia.


Entrant a la primera reunió. 



Fent alguna foto de l'Ita en el primer llarg. 




Pujant com aquell que no fa res i amb el que m'ha costat a mi fer aquest llarg. 


Gaudint al màxim. 


Aquest primer llarg comença amb IV+ fins el primer parabolt, però després va augmentat la dificultat i es va fent bé. Quan queden 4 parabolts ja s'ha de tibar de valent fins arribar a una gran savina abans d'entrar a la reunió. Un llarg molt ben trobat. 


Superant els passos de 6a. 


Penjats com dos pollastres a la primera reunió. 


Pas espectacular de sortida de la 2ª reunió. 


Un cop superat la cosa ja es veu més bé. 


Entrant a la 2ª reunió. 


Iniciant el tercer llarg, vertical però ple de forats típics de l'escalada en aquesta zona. 


Aquí podem veure el tercer llarg, vertical però per disfrutar. 


Després de fer el canvi de reunió superant la placa de 6a.


Ara ja per terreny un xic més fàcil fins a la darrera reunió. 


Darrers passos de la via. 


Fotos als nostres companys mentre fan  la via Adéu Espanya 



La Pilar començant. 


La primera reunió. 


En Miquel en el segon llarg. 


Sembla que la cosa els hi agrada força. 


La segona reunió. 


Contents tots quatre al cim. 


Baixant tranquil·lament gaudint del paisatge. 

Un dia sensacional; bon temps, dues vies boniques, un entorn immillorable i tot amb la millor companyia.  Ho repetirem. 

Aproximació: Cal anar a la dreta de la piràmide, entre les vies; Adéu Espanya i Àngel Borras, al peu indicat com a Viatge de pura delícia que coincideix els primers 10 metres.

La Via: és una de les vies que cal fer de Malanyeu, les característiques de cada llarg formen un conjunt que no podem deixar escapar. Grau força mantingut on cal anar molt bé en V+. Equipament amb parabolts, però que anirà bé portar algún friend mitja i petit per reforçar algun pas. 

Material: 12 cintes i Aliens i els Camelots 0,50 i 0,75.

1er llarg: 30 metres. IV+, V+, 6a. els primers 10 metres fins el primer parabolt hi ha algun pont de roca molt vell i costa posar alguna cosa. Després les assegurances estan posades per escalar, però la roca és molt franca i vertical que l'anima progressar força bé. Un llarg per gaudir si tens el grau necessari, sinó et farà bufar. 

2on llarg: 30 metres. V*, Vè.  Només sortir caldrà fer un pas on cal tibar fort, hi ha bona pressa, però no t'equivoquis, perquè la tibada és important, desprès segueix vertical, però amb furats petits. Els darrers metres són força més senzills. 

3er llarg: 25 metres. IV+ - V-. Superar una placa vertical, amb un grau moderat, tot plegat fa un que sigui un llarg plaent. 

4art llarg: 25 metres, 6ª, V+, V.  Primer fem un canvi a una reunió uns 10 metres a la dreta, no seguiu per les assegurances que hi ha tot dret o per les primeres que es veuen a la dreta. Cal anar a la reunió amb 2 parabolts.

Sortim verticals i ens trobarem amb una placa diferent, no hi ha tants forats i això fa que siguin passos fins, un cop superada aquesta placa, ens trobarem amb una especie d'esperonet que seguirem amb passos un xic més atlètics fins a la reunió.

Descens: podem seguir per la cresta i baixar caminant o baixar amb ràpel per la mateixa via on trobareu les reunions preparades.

Apa a escalar que el mon s'acaba. 






5 comentaris:

  1. Una bona i ben difícil via companys.

    Un plaer d'escalada i gaudir-la al vostre costat, un plus.

    ResponElimina
  2. Bonita vía...día expeztacular... Lo único lo de bajar andando no lo hemos visto claro ni por la derxha ni por la izquierda...al final en 3 rapeles. Graxias

    ResponElimina
  3. Bonita vía...día expeztacular... Lo único lo de bajar andando no lo hemos visto claro ni por la derxha ni por la izquierda...al final en 3 rapeles. Graxias

    ResponElimina
  4. Bonita vía...día expeztacular... Lo único lo de bajar andando no lo hemos visto claro ni por la derxha ni por la izquierda...al final en 3 rapeles. Graxias

    ResponElimina
  5. Buenas noches, para bajar andando hay que seguir la cresta de la derecha y llegaréis a una masía desde aquí sale una pista que os llevará al río i a la pista principal que va al coche.És un paseo muy bonito.

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem