dissabte, 4 de gener del 2020

Garraf - La Falconera - Viaes Piset i Dama de Piedra 3/01/2020

Escalar sobre el mar sempre té un encant, aquesta combinació de mar i muntanya produeix unes molt bones sensacions i et permet gaudir d'un paisatge diferent, més bonic, més encisador.

Anem al Garraf per fer la primera escalada de l'any. Sembla que estarem millor protegits del fred i així ha estat.

Havíem vist diferents ressenyes de la via Piset i sempre s'havia quedat amb les pendents. Avui és el seu dia i amb aquesta idea hem arribat a peu de via. Hi havia diferents cordades que,  uns anaven a la Miramar i també hem trobat al Nandi i la Gemma que anaven a la SAME.

La combinació de vies que hem fet ens han deixat amb un bon regust de boca. Sortir per la Dama de Piedra li ha donat una mica més d'al·licient  a tot plegat.




La nostra ressenya amb peixets i tot.


Bona vista de la via Piset. 


Començant el primer llarg. Al principi hi ha uns passos que cal vigilar amb els peus doncs està força erosionat pel mar.  


Passat aquest primer tram , l'escalda esdevé  vertical i bonica. 


Reunió on la sal del mar va fent de les seves. És pot reforçar molt bé amb un Camelot #1.


L'Ita entrant a la primera reunió tot mirant el següent llarg. 


Un parell de passos d'Ae ja ens permetran sortir en lliure. 


Bones vistes sobre el mar. 


Un pas més i ja arribarà a 2ª reunió. 


La sortida de la segona reunió és molt bonica. 


Uns passos drets i verticals que ens faran gaudir de l'escalada. 


L'Ita lluitant amb el 6a de la Dama de Piedra. 


Bones vistes sobre el Port del Garraf. 


Un darrer llarg ens portarà al cim. 




L'Ita assegurant a la darrera reunió. 


Foto cim amb estrelletes....

Aproximació: Deixarem el cotxe a l'entrada del Port de Garraf on un xic més lluny depenent dels aparcaments disponibles. Després seguirem un camí que ens portarà de dret al peu de via. La via comença just a l'esperó visible des del mateix camí. 

La Via Piset: Una via que cerca la part més lògica d'aquesta part de la paret, amb passos bonics i amb bastant bona roca en general. La via està equipada amb spits sellats, però que semblen bastant malmesos, caldrà reforçar amb flotants tots els llargs i les reunions. 

La Via Dama de Piedra: Puja per una placa vertical amb una roca que fa mal a les mans. Està equipada amb burils bastant vells. Podem posar algun alien per reforçar. Nosaltres no hem posat res. 


1er llarg: 25 metres Vè, IV.  Sortim des de la reunió amb un bloc a cercar el fil de l'esperó trobarem un spit , ara hi ha uns passos més drets i on cal tenir cura dels peus, després perd una mica de verticalitat fins a la reunió. Reunió en una cova amb parabolts molt erosionats. Podrem reforçar la reunió amb un Camelot del 1.

2on Llarg: 15 metres Ae, V, IV.  Fem dos passos d'estreps i sense penjar-nos al tercer sortim a l'esquerra fent un flanqueig uns metres fins que ja veiem que podem pujar a la reunió. Aquesta reunió també la podrem reforçar amb un Camelot del 3.


3er Llarg: 35 metres: V, IV. . Sortim per la dreta (spit visible) i enfilem vertical per unes fissures fins que arribarem a un repla (Possible reunió) sortirem per l'esquerra d'un gran bloc (Compte amb les pedres) després seguirem verticals fins un gran replà. Reunió en un arbre.

3er bis. 2o metres. I. Caminant. Reunió sota d'una gran placa on veurem dues vies, la nostra és l'equipada en burils que està a la dreta.

4art llarg: 30 metres:  6a o V+A0. Un llarg amb una roca brutal, pugem per la placa aprofitant petites fissures per les mans que ens ajudaran superar elsmés  passos llargs entre buril i buril sinó la feu totalment en lliure.

5è llar: 35 metres, IV.  Sortim per l'esquerra de la reunió superem uns passos drets i després amb una grimpada fàcil fins sota del cim.  

Material: 12 cintes exprés i un xoc de Camelots fins #3. 

Descens: caminant en direcció sud i després per la cantera fins el túnel que ens portarà a l'aparcament. 

Apa a escalar que el mon s'caba. 



2 comentaris:

  1. Quin goig escalar prop del mar ! llàstima de que la salabror espatlli les assegurances fixes!
    Bon començament d'any, bones fotos i explicació.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Jaume!! Per sort és pot equipar tota la via piset (menys els dos passos d’Ae ) amb assegurances flotants.

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem