dilluns, 9 de setembre del 2019

Malanyeu - Paret Del Devesó - Via Badalona - 08/09/2019



Sensacionals vistes de la baixada a peu. 

Malanyeu, malgrat la saturació de vies, sempre n'hi ha alguna que t'atreu. Aquest cop hem pensat fer la via Badalona que ens faltava. Jo tenia la sensació que l'havia fet, però només era una sensació, al final totes tenen una certa semblança.


Vista de la via. Va l'esquerra de la fissura transversal que podem veure a mitja paret.


Iniciant el primer llarg.


En el pas més difícil de la tirada.


Entrant a la primera reunió. 


Iniciant el segon llarg 


Entrant a la 2ª reunió. 


Passos bonics del tercer llarg. 


Darrers metres de la via amb una roca a controlar. 


Foto cim. 


El Pedraforca, sentinella vigilant la zona.

Aproximació: Poc abans d'arribar el poble i passat Can Anglada, deixem el cotxe al costat d'uns contenidors. Des d'aquí caminem uns metres per la carretera i veurem que surt una pista a ma esquerra, la seguim fins que veurem a davant nostra una casa gran i que a l'esquerra podem creuar els filats per un pas que busca un corriol que baixa en direcció al torrent. Al final a ma dreta surt un camí que ens porta fins a baix al torrent. Creuem el torrent i anem seguint un camí fitat que ens deixarà a peu de via. Nom de la via escrit al peu.

La Via: Molt similar a altres que l'envolten, tot i així està ben trobada i amb passos bonics que justifiquen plenament la seva ascensió.

1ª Tirada: 45 metres. V, V+/6a-, V.  12 parabolts i 1 pitó.  Sortim verticals i un xic a l'esquerra del primer parabolt, uns passos fins ens portaran a un tros un xic trencat, després veurem que la cosa es posa vertical, anirem fent sense problemes fins un punt que s'inicia una fissura i trobarem un pas un xic més difícil, V+ / 6a - que podrem fer amb A0. Després seguirem per la fissura trobarem un pitó, uns passos més i ens trobarem un lloc per recuperar-nos. Ara seguim per la fissura amb l'ajuda d'alguna arbre fins que sortim l'esquerra per situar-nos sota d'una balma que superarem amb passos molt bonics gràcies a l'excel·lent presa. El conjunt de la tirada penso que és de 6a. 

2ª Tirada: 30 metres. IV+, V.  7 parabolts.  Sortim verticals, per una placa amb molt bona presa, fins el primer parabolt (interessant posar un friend  Camelot 1) després anirem un xic a la dreta i prosseguírem verticals fins que entrarem en un lloc terrós, sobre mateix ja veurem els parabolts que asseguren una bona placa. Fins el passat el 2on parabolt ens ajudarem amb una fissura que tenim a la dreta. Després, entrarem a la placa on gràcies a la bona pressa gaudirem d'uns bonics passos fins a la reunió.

3ª Tirada: 25 metres. 3 parabolts: IV+, Sortim per la dreta de la reunió per pujar per unes plaques amb una roca extraordinària, fins els darrers metres, on haurem de tenir cura amb la mateixa. 

Material: Via equipada.  14 Cintes Exprés i algun friend.

Descens: Podeu baixar amb ràpel per la mateixa via o  seguir per la creta i  fer l'excursió a peu tranquil.lament. 

Us deixem la nostra ressenya.

Apa a escalar que mon s'acaba!!

2 comentaris:

  1. Una bona via la Badalona ! recordo la primera tirada com es va redreçant amb un pas que et fa treballar a l'alçada d'un pitó, ben ferma la tirada.

    ResponElimina
  2. Aquesta és la tirada. Efectivament Jaume hi ha un bon pas.

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem