diumenge, 21 de juliol del 2019

Montserrat - La Vinya Nova - Paret del Pont - Via Anonymous - 18/07/2019

Aquest dijous disposem de temps per fer una matinal, sembla que la Paret del Pont és una bona opció, doncs no li toca el sol  fins a les 13h.

Quan pugem pel camí del Torrent del Pont, ja podem veure que ahir va caure una bona turmenta, la forta pluja ha malmès una mica més aquest camí emportant-se un munt de còdols avall, i fent més profunds els forats que ja hi havia. Passant per l'urbanització hem pogut veure més d'un pi caigut, en un cas sobre una casa fent una bona destrossa.

Quan arribem a peu de via, notem que la pluja també hi ha actuat, la paret està plena de fulles i no paren de caure petites pedres. Per sort, la via es veu ben seca.


Des del Camí del Torrent del Pont podem veure la via. 


Començant el primer llarg. 


A peu del diedre que ens donarà entrada a la 1ª reunió. 


Darrers passos abans d'entrar a la 1ª reunió. 


Agafant el pont de roca del segon llarg. 


Placa fina del segon llarg, sense ser massa difícil si que cal escalar entre assegurança i assegurança. 


Entrant a la segona reunió. 


El tercer llarg, bona roca i vertical, tot un plaer escalar-lo. 


Uns passos més i reunió. 


Intent d'arribar al segon parabolt i acabo amb A0 i Ae ajudat amb una baga. 


Ja som dalt i ens comença a tocar el sol. 


Foto cim iniciant el ràpel. 


Foto cim. 


Contenta amb la nova motxilla, sembla que hem fet una bona elecció. 

Aproximació: Des de la Vinya Nova agafarem el camí del Torrent del Pont, anirem guanyant alçada passant per sota la Roca Gris i seguirem pujant fins que ja veurem la Paret del Pont sobre nostra, una curta pujada per una canal i ja serem a peu de via.

La Via: la via està ben trobada, amb les assegurances justes però necessàries, malgrat en el darrer llarg surt una mica forçada per no xafar la via veïna, el conjunt resulta força interessant per una matinal en aquests dies de forta calor. 

1ª llarg: 40 metres, 5 parabolts, IV+ Vè. Iniciem pujant en diagonal de dreta a esquerra fins a trobar el primer parabolt, després seguirem amb la mateixa tendència fins situar-nos al vell mig de la placa, ara anirem progressant en vertical, alguns passos els podrem reforçar amb algun friend mitjà (Camelot 0,50) i un alien groc, poc abans d'entrar a la reunió ens trobarem un petit diedre que ens permetrà superar un tram més vertical.

2º llarg: 25 metres, 1 pont de roca i parabolt, IV+. Sortim a la dreta fins un pont de roca (podrem posar una baga per reforçar la que hi ha sense problemes) després tornem en diagonal a la l'esquerra on podrem posar un alien verd i tot seguit arribarem al parabolt de la tirada. Seguirem vertical i poc abans d'entrar a la reunió trobarem una bona savina. 

3er. llarg: 20 metres. 5 parabolts Vè, IV+. A la vertical de la reunió ja veurem el primer parabolt, uns passos verticals i difícils ens situaran en una placa dreta però amb bona pressa fins a la reunió. 

4art. llarg: 15 metres, 6b o Ae, V+. 5 parabolts. A la nostra esquerra veurem uns espits i a la dreta uns parabolts, nosaltres sortirem per la dreta, veurem que desploma força i que malgrat la bona roca, nosaltres hem fet alguns passos amb l'ajuda d'una baga, ja que amb lliure ho hem trobat massa difícil, després un cop et situés a l'esquerra la roca ja ens permet sortir amb lliure fins a la reunió. 

Descens: ràpel de 55 metres fins a la 1ª reunió i un segon fins baix de 40 metres. 


 Us deixem la nostra ressenya.

Apa a escalar que el mon s'acaba. 

2 comentaris:

  1. Una via que et fa escalar concentrat, enhorabona. Nosaltres també vam veure les canals prou malmeses per l'aiguat de dijous, amés la pedregada va espurgar els arbres.

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem