Follow by Email

diumenge, 17 de desembre de 2017

Penya Segat Falconera - Sector Port - Garraf - Via SAME. 16/12/2017

Els dies freds d'hivern conviden a anar escalar a les zones properes al mar que el clima és molt més benigne. La Falconera es presenta sempre com una bona alternativa. Escalar amb bona roca i amb el remor del mar al fons són uns bons al·licients.

Avui hem escollit la via SAME que té quatre llargs de flanqueig per sobre del mar, un bon atractiu.

Quan arribem a peu de via ens trobem amb dues cordades que van a la Via Miramar, per un moment dubtem i fins i tot anem a veure alguna altra via, però després veiem que van força ràpids i així que tornem a peu de via.


Bona vista de la paret.

Descripció de la via:

1er llarg: 30 m. IVº. Iniciem la via al final del camí que surt del port. En uns blocs muntem la R0, iniciem el flanqueig baixant un xic per després tornar a pujar, algun passa de IVº bonic ens portarà a la primera reunió. 

2on llarg: 20 m. III, IV, III. Sortim de la reunió seguint sense perdre alçada seguint el flanqueig a l'esquerra. Trobarem un pont de roca que ens indica que anem pel camí correcte. Reunió amb dos sellements. 

3er llarg: 30 metres III. Seguim amb la mateixa tònica, sempre a l'esquerra buscant el lloc més senzill, passarem per una reunió antiga, i seguirem flanqueixant, atenció no pujar per una canaleta, cal seguir fins una reunió amb ponts de roca. 

4art llarg: 50 metres. A igual que les altres tirades, hi ha algun pont de roca que ens marcarà la via. Des d'aquí ja es veu la placa on hi ha la propera reunió. Reunió equipada amb un pitó, parabolt, i un buril molt vell. 

5è llarg: 15 metres. Sortim verticals per agafar un pitó, un cop xapat, marxem a la dreta per superar un tros un xic balmat, després ja veurem un buril al mig de la placa, abans però, podrem posar un camelot del 1, agafarem el buril i equiparem un pont de roca que hi ha al mateix costat, després tornarem a l'esquerra i pujarem vertical, poc abans d'arribar al darrer pas trobareu un pitó. Reunió amb un parabolt, buril i es pot reforçar al gust.

6è llarg: 50 metres. Just sobre nostre veurem una canal taponada per un bloc, abans d'arribar-hi podrem sortir per l'esquerra, després caminarem per sobre el bloc fins un esperó que seguirem vertical fins una gran savina on farem la reunió. Des d'aquí grimpant fins el cim. La darrera part d'aquest tirada, sembla que no és la via, però val la pena, ja que és vertical i bona roca. Això si, cal equipar-ho tot.
Fent el primer llarg. 


Entrant a la 1ª reunió. 


Iniciant el segon llarg.


Entrant a la segona reunió. 


La segona reunió. 


Quart llarg.


Quarta reunió.


Superant la placa de la 5ª tirada. 

Cinquena tirada.


El mar al fons que ens acompanya durant tota la via. 


Iniciant el 6è llarg.


Foto cim.


Us deixem la ressenya.

Apa a escalar que el mon s'acaba. 2 comentaris:

  1. Us hi heu ben aficionat a escalar vora el Mar! segur que vau passar menys fred que nosaltres...

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Hola Jaume, és un lloc que ens agrada molt i especialment els dies que fa fred.

      Suprimeix