dilluns, 19 de juny del 2017

Montseny - Les Agudes - Via Itzi - 18/06/2017

Cansats de la calor fugim a dormir a Sant Marçal al Montseny, ho hem encertat fa una fresca molt agradable. Demà volem anar a escalar a Les Agudes del Montseny, en funció la calor farem una o una altra via.

Hem matinat, hem deixat la furgoneta en un pàrquing que hi ha en el quilometre 24,4, és més espaiós que el que hi ha en el quilometre 23,8.

Des d'aquest darrer pàrquing ja podrem veure una fita que ens marca el camí de puja, també hi ha uns petits triangles de color grana. Al principi sobte la forta pujada, després t'hi vas acostumant i veus que vas guanyant alçada molt ràpidament. Ben aviat ja et trobes pujant pel costat de la tartera, fins que la creuem i seguim pujant, les senyals ens porten  al peu d'un esperonet que ja es veu que no porta en lloc, però està equipat amb parabolts.  Aquí ens en cordem, i mirant a la nostra dreta i un xic més avall podem veure l'nici de la Via El Vol de l'Home Ocell, com ja estem més amunt ens decidim per la Via Itzi.

La Via Itzi segueix un esperó força marcat amb una dificultat moderada, que cada llar té un pas bonic, i que pot resulta molt interessant per aquelles cordades que s'inicien en vies que cal equipar.
Totes les reunions estan equipades amb un espit, però es podem reforçar sense problemes.


Les primeres llums del dia il·luminant Las Agulles


La Via: nosaltres hem fet un llarg abans de començar la via Itzi, així ens hem escapat de caminar un tros. 
R0. Comencem en un parabolt segellat i anem un xic a la dreta que veurem un segon parabolt, després, seguirem per vertical en un tram que cal tenir cura de roca, on trobarem un tercer parabolt, i tot segui trobarem una reunió muntada.  20 metres IV+

Després ja veurem un arbre en la canal que tenim al davant nostre , aproximadament a 50 o 60 metres , acabarem de pujar aquesta canal fins l'arbre on ja veurem un espit i és on comença la via Itzi. 

1ª Tirada. Progressarem per sobre de blocs i de ressalts fins que ens situem en un tram més dret , espit per assegurar el pas, aquest és el pas bonic de la tirada. Superat aquest pas arribarem al cim d'ùn ressalt que haurem de desgrimpar fins un collet petit on veureu l'espit de la 1ª reunió. R1 30 metres III, IV+.

2ª Tirada. Sortim per l'esquerra progressem fins a dalt d'un ressalt. Davant nostre tenim unes plaques que podrem protegir amb algun aliens, que seguirem fins a trobar 1 pitó antic, d'aquí anirem a la dreta per situar-nos al mig de la placa. Ja veurem que ens bé un tros vertical, millor protegir-ho abans, doncs en el mateix pas és difícil (abans hi havia un pitó) . Després fem el pas de la tirada i tornem a arribar en un collet. Espit de reunió. R2 40 metres III, IV, IV+ 1 pitó. 

3er Llarg: Des de la reunió estan veurem un espit a la nostra dreta en el mig d'una placa. Sortirem de la reunió a la dreta, creurem una canal i ens situarem a la placa, xaparem l'espit i seguirem un xic a l'esquerra per entrar en un tram de blocs que ens permetrà progressar per terreny més fàcil. Després trobarem un espit que ens marcarà el camí fins a la reunió 10 metres més amunt sota d'un gran bloc. R3. 2 espits, III, IV, III.

4art llarg. Sortim verticals fent una especie de diedre molt curt, llàstima, després anirem vertical buscant el lloc que ens agradi més. Poc abans de sortir a la cresta ens trobarem amb un tram dret que podrem superar per el lloc més vertical per seguir fins a fer reunió en un bloc. R4 IV, III, IV. Neta.

Aquí ja podrem plegar el material i seguir caminant fins el cim que està a la nostra esquerra.
L'Ita arribant a la reunió del primer ressalt. 


Pas bonic de la primera tirada. 


Superant el pas.


Entrant a la primera reunió 


Sortint per l'esquerra de la primera reunió. 


A dalt del segon ressalt per entrar a la segona reunió. 


Placa del segon llarg que li dona interès a la tirada. 


Darrer llargSortint de la 3ª reunió


Ja som a La Cresta dels Castellets, amb vistes sobre el mar...


Apropant-nos al cim. 


Foto cim. 

Descens: des del cim baixarem al collet i des d'allà seguirem el camí molt ben senyalat que ens portarà a la Font del Briançó i després fins a la carretera, sempre seguint les indicacions a Santa Fe. Un cop a la carretera 2 quilometres de lleugera pujada fins el cotxe. 


Baixada per gaudir dels bosc d'aquesta zona. 


S'agraeix l'ombra amb un dia tan calorós com el d'avui. 


La Font del Briançó, aigua fresca per refrescar-nos.  

Us deixem la ressenya.

Apa a escalar que el mon s'acaba. 

1 comentari:

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem