dimarts, 6 de desembre de 2016

Montserrat - El Timbaler del Bruc - Via Francesc Sardans Fàbregas - 06-12-2016

En El Timbaler del Bruc, hi ha fet dues vies, una amb el Xavi i l'altra amb l'Ita. Avui ens hem proposat fer la via Francesc Sardans Fàbregas dels germans Masó, ja que just és aquesta la que l'hi faltava a l'Ita.

El Timbaler del Bruc em porta molt bons records de quan era petit i escoltava per la radio el comte. Després vàrem tenir el primer tocadiscos i el podia escoltar sempre que volia. Recordo molt especialment el moment del retruc del tambor i el seu reso per tota la muntanya. Quins records de l'infantesa.

Aquesta agulla és força esvelta, i un xic eclipsada per les múltiples vies d'escalada esportiva del Vermell del Xincarró. Tot i així, per un matí de finals de tardor promet una escalada divertida i que ens deixarà força satisfets.

De les dues vies que hem fet; la de l'Ivan i aquesta, tot i que són força diferents, penso que la del Ivan és molt més bonica.

L'aproximació és curta , poc més de 15 minuts, i sempre seguint el camí que ens porta al Vermell fins que hi ha una fita que ens indica el camí a l'esquerra que seguirem fins que ja situats sota l'aresta bruc pujarem recta fins al peu de via.


El Timbaler del Bruc. 

Iniciant el primer llarg 


Autoretrat a la primera reunió. 


Arribant a la primera reunió.

Comencem per una especie de diedre fins un pitó per seguir després per la placa amb bona roca i un bon equipament fins a la primera reunió.

R1 25 metres V, IV, III. 


Iniciant el segon llarg


Passos verticals de la segona tirada.


Entrant a la segona reunió.

Per fer el segon llarg sortirem amb flanqueig a la dreta fins que trobem la primera assegurança, després sortirem al fil de l'esperó per seguir vertical amb passos bonics, després perd verticalitat fins arribar a la reunió. 

R2 15metres V+, lV+, III.


El tercer llarg


El tros de Ae. 


La segona reunió. 


Entrant a la tercera reunió. 

Situats al peu d'un diedre progressarem vertical fins arribar a una flor de pitons per seguir amb la mateixa tònica V+  Ao. fins un punt que sortim un xic a la dreta per tornar a l'esquerra, ara un xic més dret i ens obliga a fer un parell de passos d'estrep per sortir en lliure fins un replà on hi ha un pont de roca. Sobre mateix veurem un pitó i la reunió. 

R3 35 metres V+, A0, V+ Ae, V, III, IV. 


Pas molt bonic de sortida de la tercera reunió. 


Roca excel·lent però sense assegurances.


Foto al cim de la barretina del Timbaler del Bruc. 


Foto cim. 

Per fer el quart llarg, sortirem per la dreta de la reunió, amb uns passos drets amb molt bones presses, 
després per un xic de verticalitat fins el cim.

R4. 15 metres V, IV. 


Per baixar anirem a buscar una canal que hi ha al costat del Gerro i ràpidament trobarem el camí de pujada.
Material: 10 exprés, un estrep, i un alien groc pel tercer llarg (opcional). 

Apa a escalar que el mon s'acaba. 

2 comentaris:

  1. Una via entretinguda i prou maca, com dius, ideal per un matí de tardor-hivern. Bona la foto sobre la Barretina, per cert, no sabia que d'aquest bloc en dèien la Barretina !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jaume, el nom li he posat jo, potser se'n diu no ho se, però no podem tenir un Timbaler del Bruc sense barretina, no?

      Elimina