dimarts, 23 d’agost de 2016

Pirineu - Pic Anayet - 2.545 metres - Via Los Balcones del Anayet - 12/08/2016

L'Anayet és un cim que t'atreu des de totes les seves cares, és esvelt, té una certa dificultat per totes les vessants, fins i tot per la via normal, tot plegat el fa atraient i més quan llegim les diferents opinions sobre la via que avui anem a fer.

Aproximació:
Sortim del parking del Portalet de l'estació del Formigal per anar pujant per una pista que va a l'esquerra del telecadira fins arribar en un coll on ja podem veure el Pic de l'Anayet, després anem a cercar una petita ferrata que ens permet arribar als llacs de l'Anayet i des d'aquí fins unes runes just davant d'on comença la via. Ara només ens cal pujar la tartera. 1,30 a 2 hores.

També, hi ha la possibilitat de sortit des del Parking de l'Anayet de l'Estació d'esquí del Formigal i seguir l'itinerari que porta a la via normal fins arribar als llacs d'on anirem a cercar les runes, la tartera i el peu de via. 2 hores a 2,30 hores.


Vista detallada de la via des de les runes.


Prop dels llacs de l'Anayet amb el cim davant nostre.

Tot i que hem matinat, quan arribem a peu de via tenim 5 o 6 cordades davant i una al darrera nostra. Com la previsió de temps és molt bona per tot el dia, decidim posar-nos a la cua i esperar el nostre torn. Estem 1h i 30 minuts esperant.


Arribant a la primera reunió.

R1 30 metres V- . Llarg per entrar en contacte amb la roca i veure el grau d'equipament. Un llarg un xic vertical, seguint alguns diedres per anar canviant. Bonic, però compte amb la roca.


2on i 3er llarg.

El segon llarg és curt de 20 metres IV+ per seguir per un tram un xic herbós que ja és la 3ª tirada. En aquest cas l'Ita empalma els dos llargs.


Iniciant el 4art llarg.


Sortint del diedre. 


Entrant a la 4ª reunió.

R4. 25 metres V+. Diedre finet que cal anar en compte doncs comença a lliscar una mica. Aquest és el llarg més difícil de la via. Reunió còmoda a la dreta del diedre. 


L'Ita sortint de la 4ª reunió.

R 5, 25 metres III+. Una canal fàcil que ens porta al peu de l'aresta que ens portarà al cim.Sortim de la reunió per anar a cercar l'aresta de l'esquerra.


L'Ita a la 5ª reunió. 


La 6ª i 7ª tirada, un cop passat el primer tram vertical, segueix una placa de molt bona roca. Malgrat que la ressenya indica 35 i 35 metres per cada tirada, nosaltres amb 60 metres les vàrem empalmar. Compte amb el fregadís de les cordes, cal alternar molt bé a l'hora de passar-les.


Sortint de la 7ª reunió.

Reunió 8ª, 40 metres IV+. Passos atlètics, bonics i molt ben trobats. Una llarg per gaudir. 


Sortint de la 8ª reunió.

Reunió 9ª,  35 metres, IV+ , Vè.  Sortim en tendència a  l'esquerra per anar a cercar un petit diedre que superarem sense problemes, després seguirem vertical fins entrar a la reunió 9.Assegurant des de la reunió 8ª.Arribant a la reunió 11.

Reunió, 10 i 11, els primers 25 metres IV, i després segueix en III, l'Ita va empalmar els dos llargs sense problemes. 


Darrer llarg cercant els passos més bonics fins el cim. 


Darrera reunió amb la gent al cim. 


Sortint de la via 


Contents al cim amb el Midi al fons. 


Les cadenes de baixada per la via normal. 


Gran contrast del color de la roca.


Més contrast. 


Bones vistes sobre els Infiernos. 


Camí al coll.


Llacs d'Anayet amb el Midi al fons. 

Descens: seguirem les fites que ens porten en una canal que baixem en compte, fins que en la cara Sud trobarem unes cadenes que ens portaran a la fi de les dificultats, després al coll i d'aquí a cercar el camí de pujada del matí.


Ressenya de la primera ascensió amb totes les dades necessàries. Nosaltres no vàrem posar res addicional. 

Apa a escalar que el mon s'acaba.

2 comentaris:

  1. Enhorabona! una bona via en un entorn immillorable, llàstima d'aglomeracions....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest mes d'agost estava molt de moda i més quan fa bon temps, tot i així val molt la pena.

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem