dissabte, 11 d’abril del 2015

Montserrat - Gorro Frigi - Via Opera Prima - 11-04-2015

Feia dies que no anàvem als Gorros i quan fa un temps que no hi anem ens agrada tornar-hi. Ens tocara repetir alguna via, però també ens agrada repetir aquelles vies que en tenim un bon record com és l'Opera Prima. Un itinerari ben trobat i obert amb un gust exquisit.

Un dia fresquet, però sense massa gent, només hem vist un grup a la Gorra Marinera, després poc a poc han anat venint cordades per totes les agulles. 

 El primer llar, surt de la canal, podrem localitzar el començament perquè hi ha un parabolt groc, i des d'aquí ja podrem veure els següents. L'Ita ha volgut començar i aquesta via té aquell tipus d'escalada que amb ella li agrada, progressa ràpid, va gaudint d'una escalada típica montserratina.

R1. 25 metres  IV+

Surto per l'esquerra de la reunió, un tram un xic més dret però amb bona pressa, després segueix vertical fins un xic abans d'arribar a la reunió que es tomba un xic.
R2 25 metres V, IV.

 El tercer llarg segueix recte, però a uns 5 metres de la reunió hi ha una balma que requereix un xic d'atenció, pressa bona però cal tibar una mica. després vertical fins una segona balma, aquesta no tan exigent, i després segueix per un tram més fàcil fins a la reunió.
R3 30 metres. V+ V.
 Veiem uns companys "panxeros"  a la Magdalena superior.

El quart llarg comença per l'esquerra per anar situar-se just sobre la reunió, aquí hi ha uns passos de 6ª que es poden fer amb A0, no m'ho penso dos cops i m'ajudo amb les assegurances, després hi ha alguns passos també un xic balmats, però ja no són tan exigents.

R4. 20 metres 6a (A0) V.

 L'Ita sortint de la 4a tirada. 
 Primers passos de la 5ª tirada.
La quarta reunió sortim una mica per la dreta per tornar a un diedre cec que ens permet superar uns trams drets, després ja per terreny més senzill fins el cim.
R5 45 metres V, V+, IV, III. 

Restem una bona estona al cim, gaudint de l'escalada, no volem corre, volem estar-hi una estona, ens fem fotos, mengem, i finalment baixem.

Ens ha agradat tornar a repetir aquesta via, ens havia deixat un bon regust i avui l'hem renovat.

Via: equipada. 12 bagues exprés i Reunions.

Us deixo la ressenya de l'escalatroncs que està molt ben feta.

Apa a escalar que el mon s'acaba.

2 comentaris:

  1. Felicitats, aquesta vía es molt maca, i el pas de 6º ho recordo bé perque sempre he fet servir el seguros per pasar. Llàstima no haver-nos vist en persona, un Altre dia. Una abraçada

    ResponElimina
  2. Gorros no decep mai! m'heu fet recordar que fa molts anys que no la repeteixo l'Òpera Prima.

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem