dissabte, 7 de març del 2015

Oliana- Serra de les Canals - Via Sol de Mitjanit - 07/03/2015

Sembla que el dissabte farà bo, així el divendres a la nit ja marxem amb la furgo cap a Oliana, tenim pendent la via Sol de Mitjanit a la Serra de les Canals.

Com estava previst el dia s'ha aixecat immillorable, en un tres i no res ja som a peu de via.

Vista de la paret des de la furgo.

El primer llarg és força fi, i t'obliga a escalar entre assegurança i assegurança, són passos bonics, però cal tenir compte amb la roca, que té molts trams que està una mica trencat. 
R1 45 metres V+.


Sortint de la 1ª reunió.
l'Ita a la primera reunió.
El segon llarg, té un tram dret per sortir de la reunió, però està ben assegurat, després cal anar d'excursió  per la dreta, que tot i no ser massa difícil cal tenir cura, les assegurances són escasses, però suficients, hi ha un pas per superar una llastra que és força bonic, després uns passos més i ja entrem a la reunió. 
R2 40 metres  Vè.

R3 és la més llarga, però també és la més fàcil, IV, són 50 metres que inicialment va entre mig de les savines, però després segueix per una placa. R3 50 metres IVº

 Per fer el 4art llarg, sortim per la dreta de la reunió per anar cercar un diedre equipat en parabols que es pot fer en Ae o A0, després farem un flanqueig a la dreta per seguir vertical fins a la reunió.
R4 30 metres Ae, Vè,
 Entrant a la quarta reunió.
 Ja som a la cinquena tirada, sortim fàcil fins arribar el primer parabolt, sembla que podrem fer en lliure, però de seguida veig que no, és difícil i la roca no em convenç, però anem seguint en Ao i lliure, fins un lloc que cal anar a la l'esquerra per unes llastres i després a la dreta i a tornar a l'esquerra per entrar a la reunió. Un llarg difícil però que val molt la pena.
R5. 25 metres 6b o Ao V+

 Progressant pel 5è llarg

 Entrant a la 5ª reunió. 
 La cinquena reunió amb unes bones vistes sobre el pla de d'Oliana. El lloc és molt encisador.
 El darrer llarg, es veu vertical, amb passos elegants fins un pitó després passem a l'altra canto del diedre i seguim vertical però més fàcil.
R6 25 metres. V+, V.
 Acabant la via.
 Des del collet.

APROXIMACIÓ: passat Oliana trobarem un trencall que porta a Móra Condal i a les Anoves. Seguirem una estreta carretera que passa pel costat del camp de tir, seguim i quan ja veiem que estem just sota la via, veurem un lloc oper aparcar el vehicle a la dreta. Hi ha una fita on comença el camí que ens portarà al peu de via en 10 minuts. 

DESCENS: Un cop dalt, tenim dues possibilitats, baixar en ràpel (totes les reunions molt ben equipades) o baixar a peu,
nosaltres ho hem trobat molt llarg. Vista l'experiència penso que és més practic baixar repelant. De totes maneres us expliquem una mica la baixada. Arribats al collet baixem una mica per la vesant nord fins a trobar una corriol que ens portarà novament a la cresta que seguirem fins sota el cim de la creu. Aquí hi ha una corda fixa, nosaltres l'hem trobat volant per la vesant sud i no l'hem pogut utilitzar. Hem baixat novament per la vesant nord i hem tornat a pujar fins que hem sortit el cim. Passos exposats, nosaltres ens hem encordat. Des del cim seguir un corriol que va cercant el millor lloc fins que tornem a parar a la cresta que cal seguir fins que trobeu una canal per baixar.

 Tot baixant.
Us deixem la nostra ressenya. 

1 comentari:

  1. Una via ben trobada, em va agradar força quan la vam fer ara fara ja cinc anys.

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem