dissabte, 17 de gener del 2015

Montserrat - Serrat dels Monjos - Via Alta Fidelitat - 17/01/2015

Anem tard, comencem a escalar a 1/4 de 2, però la tarda es presenta prou bona, fa fred, però a la vessant sud s'està bé, la roca no està freda i permet una escalada plaent.

Avui repetirem una via que fa 10 anys ja vàrem fer amb el Xavi Solà, la veritat és que no la recordem massa, tot té un cert semblant per aquesta zona.

Quan hem arribat, hi havia una cordada fent la 3ª tirada, ja estan força amunt i per tant no ens faran nosa.


La publicació de la ressenya de la primera ascensió ens ha engrescat anar-hi. La via, malgrat que en algun tram hi ha una mica de vegetació està ben trobada i és ideal per fer un dia que no tens massa temps.

 El primer llarg comença per una bavaresa per seguir pel fil d'un esperó, amb trams un xic finets i les assegurances distants, després s'arriba en un diedre que seguim vertical per sortir a l'esquerra i altra cop vertical fins a la reunió: R1 40 metres IV V IV
 Un cop superada la bavaresa. 

 Entrant a la 1ª reunió. 

 El segon llarg dona mala impressió des de la reunió, però un cop t'hi poses la cosa canvia, passos drets amb alguns blocs, cal reforçar-ho amb algun friend mitja. Un superat el diedre va un xic a la dreta a cercar una placa vertical, per mi aquí hi ha el pas més complicat de la via, sortir del darrer espit m'ha costat força. Després ja per terreny més fàcil arribes a la segona reunió: R2 35 metres IV, V+ cal un parell de friends mitjans.
 Arribant a la segona reunió.
 El tercer llarg comença per una placa de forats força vertical, sempre en tendència a la dreta, arribem a un espit i després a un pitó, aquí seguim vertical per anar a cercar un diedre que ens portarà a la reunió: R3 25 metres Vé.

 El quart llarg surt vertical per anar a cercar unes fissures que ens portaran a un lloc que ens permet fer un flanqueig curt a la dreta per seguir vertical, després arribarem a un tros més tombat però fi que ens portarà en un diedre on abans si feia un pas d'estrep, ara és pot passar molt bé, només cal tenir cura a la roca, des d'aquí, anem seguint vertical per terreny més franc fins el cim. R4 50 metres V.
 Tercera reunió.

Darrers passos per arribar al cim.

Una via que està prou bé, i que serveix per completar un matí d'hivern. 

Material: 10 cintes exprés i els Camelots, verd, lila i vermell. Bagues savineres. 

Per baixar seguirem uns caminet drets que ens portaran al ràpel de 43 metres que ens deixarà al camí.

Apa a escalar que el mon s'acaba.


2 comentaris:

  1. Amb solet, així si se está bé. Bones escalades amics !!!!

    ResponElimina
  2. Una bona via parella ! a més al migdia, quan s'estava millor a la paret, vosaltres si que en sabeu, perquè llevar-se d'hora si al matí fot un fred que pela.

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem