diumenge, 14 de desembre del 2014

Coll de Nargó - Paret del Grau - Via Sandokan - 13/12/2015

Aquest cap de setmana optem per anar a la Serra de les Canals (Oliana), quan arribem a peu de via veiem que fa molt vent i fred, el dia és bo, però no podrem gaudir de l'escalada. Canviem de lloc i anem   a Coll de Nargó, encara que la temperatura ha pujat 6º, segueix fent un dia fred, però per sort no fa vent i al solet s'hi està força bé.

Escollim la Via Triarca, però un cop superats els primers 10 metres seguim per la Sandokan. 
Aquesta zona és francament curiosa, ja que hi ha franges de roca conglomerada i de calcaria. Aquest primer llarg i el segon et recorda una mica a Riglos, vertical amb bones preses de conglomerat. 


 A pocs metres ja tenim els primers passos balmats, però amb bona pressa, això si, t'obliga a fer una bona tibada, després un tram menys vertical fins a superar la darrera balma que et portarà amb un passos molt bons a la 1ª Reunió.  30 metres 6a+
 Forats a dojo.
 L'Ita progressant pel 1er llarg.
 El segon llarg, surt per la dreta de la reunió, amb uns passos drets però amb bona pressa i roca conglomerada, un cop superat aquest primer tram, seguim per un terreny més fàcil per entrar a la reunió amb roca calcaria. R2 25 metres 6a.
 Des de la reunió ja veig el tercer llarg, per mi es veu força difícil, hi ha una bona fissura que és on hi ha els passos claus. Fent els primers passos em confirma que la cosa es posa dreta, un cop arribats a la fissura, ho veig massa dur, poso un alien vermell i puc ajudar-me en algun pas, ufff sort que el portava. Després poc a poc es va deixant, i amb passos molt bonics arribem a la R3 25 metres 6b+.
 La segona reunió.
 Un cop superada la fissura.
 Roca brutal per entrar a la reunió.
 Fem dos ràpels fins a baix, el primer de 25 metres fins a la segona reunió de la via Triarca i el segon de 55metres fins a baix.
Quant escalem estem tan concentrats que a voltes no ens girem i gaudim del paisatge. Les vistes sobre el poble de Coll de Nargó no les podem deixar passar.

Escalada bonica que es pot fer amb cintes i prou si feu bé el 6b+, si aneu justos us anirà bé un Alien verd, per abans d'entrar a la fissura, i un de vermell per un pas del mig, tot a la tercera tirada.

La ressenyes a la guia Roques, Parets i Agulles de l'Alt Urgell i al Bar del poble.

3 comentaris:

  1. Una bona via parella ! veig que finalment el sol va guanyar al fred, encara no he tornat per aquí des de la lesió, hauré de fer un pensament.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jaume, Aquesta zona mai falla. Sempre hi ha racó protegit.

      Elimina
  2. Por si fuera interesante o de utilidad para vosotros, para vuestros compañeros de rutas o para los lectores de vuestra web, tengo publicado el siguiente blog:
    plantararboles.blogspot.com.es
    Un manual sencillo para que los amantes de la naturaleza podamos reforestar, casi sobre la marcha, sembrando semillas producidas por los árboles y arbustos autóctonos de nuestra propia región.
    Salud,
    José Luis Sáez Sáez

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem