dijous, 8 de maig del 2014

El Peladet Oriental - Via Guineu Lliure 03/05/2014

No hem pogut fer el pont, aprofitem el dissabte per arribar-nos a lo Peladet Oriental , ens fa il·lusió fer la via Guineu Lliure, les explicacions que hem llegit en diversos post, ens animen anar-hi.
El lloc s'ho val, només cal veure aquesta panoràmica feta des de la pista que porta a la cantera.

 El dia es presenta preciós,  en aquesta vista sobre el poble de Rubies podem veure al fons els cims del Pirineu amb molta neu.
 Quan arribem a l'esplanada on deixem el cotxe,  només hi ha un altre cotxe que sembla que hi han dormit,  és la Silvia Vidal i un company, no puc estar-me de visitar l'ermita, és un racó que m'enamora.
 La primavera també ha arribat a Rubies. 
Ràpidament preparem el material i enfilem la forta pujada, que encara que curta, sempre la trobo un xic emprenyadora, es dreta i amb pedra solta, però com es curta amb poca estona ja som a peu de via. Una G i la bavaresa que hi ha sobre ens indiquen que ja som a peu de via. 
 El primer llarg, ja justifica una visita aquesta via. Una bavaresa que cal equipar amb els camelot 1,2, i 3 i combinant la tècnica de bavaresa i diedre superem aquest primer tros, després ja per terreny més fàcil anem progressant i amb una escalada "disfrutona " arribem a la 1ª reunió.  R1 45 metres, V+, V. IV, V.
 Superant la bavaresa. 
 L'Ita gaudint del primer llarg. 
 El segon llarg comença amb uns passos curiosos fins aconseguir el primer bolt, després cal llegir la roca bé fins el següent, passos molt interessants, per prosseguir en tendència a la dreta gaudint d'una escalada plaent i una roca sensacional. R2 40 metres 6a, V, V+.
 El segon llarg un cop fet el pas de 6a
 L'Ita arribant a la segona reunió. 
 El tercer llarg comença amb un pas estrany fins el primer bolt, per mi el pas més difícil de la via, per prosseguir amb uns passos amb molt bona pressa fins el següent, després baixa la dificultat fins arribar a la feixa, que seguim un tros, fins que pugem uns metres fins a la 4ª reunió. R4. 40 metres 6a IV.
 La tercera reunió .
 Des de la reunió, el quart llarg no sembla massa atraient, es veu amb un xic de vegetació, però un cop ens hi hem posat ha resultat un llarg molt bonic. R 4 50 metres IV, V, IV.
 Ara ja només ens queda un llarg molt curt fins el cim. R5 15 metres IV+.
 Sortint de la via.
Foto cim.

Via molt recomanable, que està molt ben aconseguida i que a nosaltres ens ha agradat molt.

Primera ascensió: B. Jover Octubre 2008.
Material: Camelots 1,2, i 3 per la primera tirada. 12 cintes exprés.
Ressenya: la trobareu aquí

1 comentari:

  1. Quin regal de dia parella! fa dies que la tinc a la llista aquesta, l'entrada sempre m'ha cridat l'atenció! potser ara ja fa massa calor....però potser la tardor l'haurem de fer.

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem