diumenge, 9 de febrer del 2014

Montserrat - Paret de la Codolosa - Esperó de la Salut - Via Iona. 09/02/2014

Primer teníem idea d'anar al Monestir, però de seguida en vist que el sol duraria poca estona i hem canviat per la Paret de la Codolosa, on teníem pendent la via Iona. 
 Des de sota, i, amb un dia trist com el d'avui, no en donaries ni cinc cèntims d'aquest esperó, però visualment des del costat, veure una cordada com puja li dona una certa màgia, és aquest record el que avui ens animat a fer aquesta via.  El primer llarg, sembla de roca trencada, però a mida que vas pujant els passos cada cop són més drets i "disfrutons". Li posen un IV+, però per mi li posaria un Vè, sense cap mena de recança.  R1. 30 metres, Vè.
 El primer llarg entrant a la reunió.
 L'Ita fent uns passos drets, però molt bons abans d'entrar a la reunió.
 Sortim de la primera reunió en direcció a l'esquerra per evitar una gran llastra, al final ens hi posarem de peus, per seguir fent ziga-zagues pel mig de l'esperó. Al final el tram és un xic descompost, però podrem ajudar-nos d'una corda vella, ull està molt cascada, nosaltres no l'hem tocat.  R2 Vè. 30 metres.
El darrer llarg és tan bonic com difícil, malgrat he provat de fer-lo amb lliure, de seguida he vist que avui aquests passos no hem sortirien, un que està una mica flux, el vent i el fred que no convidàvem a tibar, no hi ha algun altra solució que agafar-me, tot i així, deu ni do l'esforç que he tingut que fer, sobretot entre el 2on i el 3er, fins que no he vist que anava per la dreta no hi havia manera de fer el pas. Després encara hi ha un pas vertical, però amb molt bona pressa, que es manté fins el cim. Aquest llarg és un 10, però hi haurem de tornar un xic més forts. R3 30 metres, 6b (obligat 6a).

Una bona via, estilitzada, ben trobada, que té passos exigents.

Trobareu la ressenya al bloc de l'escalatroncs.

Apa a escalar que el mon s'acaba.


8 comentaris:

  1. Ep Manel i Ita, avui us hem vist, tornàvem de l'Aranya d'on hem baixat de la primera reunió fotuts de fred i pensàvem fer la Iona però hem vist que hi havia gent, molta gent per tota la Codolosa...ens hem quedat a fer unes vies d'esportiva que hi ha prop del torrent. Dur, dur aquest tercer llarg Manel!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jaume, certament el fred apretava avui, sento que us hem passat el davant, però us hi podieu posar igual. Bé, l'escalad esportiva sempre és una alternativa per mantenir-te en forma.

      Elimina
  2. Què xules Manel!! No pareu de fer parets felicitats!!
    salut Francesc

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Francesc, anem fent el que podem, l'edat no perdona, jejeje, aixó si, sempre amb la camara de fer fotos a sobre.

      Elimina
  3. Ei aquesta és una de les millors vies de la Codolosa, el cap de setmana no ha donat per a gaire. Bona collita.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Joan, estic d'acord amb la teva afirmació hi haurem de tornar per veure si la podem apurar, ahir va ésser impossible.

      Elimina
  4. Ostre, no pareu nois, que bé. Nosaltres hem estat a Dolomites i ens hem quetat a 10 km. de Arabba, tots els passos tancats per perill, no para de nevar i després de esperar 4 dies a veure si camvia, ens hem tornat. Ara, després de una setmana aquí, encara hiha colls tancats i nevant !!! aquest any no tenen sort... Fin aviat amics, continueu aixi. Records !!!!

    ResponElimina
  5. Any de neu any de Deu, pero massa neu tampoc es bo, sento que no heu pogut gaudir de les vacances a les Dolomites. Potser d'aqui un temps hi podreu tornar. Una abraçada companys.

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem