diumenge, 21 de juliol del 2013

Montserrat - Gorro Frigi - Via Fernando Lajarín - 21/07/2013

Ostres, avui la calor es fa notar, tenim clar que hem d'anar a una via a l'ombra, pensem a la Via Òptima del Gorro Frigi. Un cop arribats a peu de via, veiem que hi ha una cordada de tres, avui volem arribar a casa d'hora i no podem esperar, el company que està fent la via Òptima ens diu que la del costat està força bé. 


El primer llarg comença amb un 6ª o Ao, per tal d'anar ràpid vaig fent mig i mig, trams amb lliure i trams amb A0. La tirada és maca. 
 Una bona vista de la Cara del Mico, des de la reunió puc veure unes cordades que estan començant.
 L'Ita arribant a la reunió.
 La segona tirada és de IVº i surt per la dreta, va buscant el terreny més ferm, han posat un parabolt al costat de cara burí.
 El primer llarg de la Via Òptima. 
 Arribant a la segona reunió. 
 La tercera tirada segueix amb lleugera tendència a la dreta, ara no hi ha parabolts i costa una mica de veure els burins. La quarta reunió no està restaurada, veig una reunió a la dreta nova, no sé que fer. Finalment, penso que lo millor es pujar recta entre dues franges de roca dolenta, segueixo fins una alzina, després entro en el bosquet directament i ja veig la reunió, amb parabolts grocs.
 L'Ita puja ràpidament i enfila la darrera tirada, primer és un xic difícil, fa un pas A0 i després es manté vertical i bonic fins el cim.  Sembla que hem sortit per la via Lo tio gos, això d'anar sense ressenya té aquestes coses.

 Ara, amb una mica més de detall podem veure una cordada arribant al cim de la Cara del Mico.
 Foto cim. 
La ressenya l'hem tret del bloc Natura 100%.

Via: Fernando Lajarín
Dificultat obligada : V+
Via oberta per : Manuel Pedro al  Juliol 1990.
Re-equipada per Jordi Brasil i Toni Mateu   2010.

Via recomanable per suportar millor la calor.

Apa, a escalar que el mon s'acaba. 

6 comentaris:

  1. Es maca aquesta vía, i un lloc perfecte per la calor. Felicitats i fins la propera.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quanta raó teniu, ja he vist que l'havies fet abans. Fins àvia!!

      Elimina
  2. La varem fer la setmana passada i es va agradar força. La ceritat es que el L1 per fer-lo en lliure has de confiar mooolt amb els vells burins. Al bosquet hi han 4 R's de parabolts, la 1ª que no vaig vaure pero a uns 15 de terra es veu un mosquetó abandonat i es la Perre Navalón, després la de Tio Gos (parabolts grocs)a mitja pujada. Uns 10m mes amut esta la R de la Lajarin, ja a la part superior del bosquet i a 4m la de la Óptima.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies pels teus comentaris, ara ja ho tinc mes clar. Respecte la primera tirada cal dir, que els buri na estan molt ben posats i amb el reforç que hi han posat, s'ha poder provar sense problemes. Hi haurem de tornar. Salut i força!!

      Elimina
  3. Una escalada exprés parella! anàveu sense ressenya com nosaltres que dissabte ens vam posar a la buriles rojos de la panxa i vam encadenar els dos primers llargs sense saber-ho...
    Sort del ventent dissabte ja que escalàrem al sol!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bonica la buriles rojos, sort del ventet ja que d'altra forma es un forn. Sort que anaveu amb cordes llargues que si no.....

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem