dissabte, 26 de gener del 2013

Montserrat-Paret de la Codolosa-Via El Clau de Sant Felix

Avui hem anat tard, a primera hora estava plovent fort i hem optat per marxar quan el dia ha quedat més clar. Hem pensat que faria fred i millor anar a un lloc arrecerat i aprofitar la temperatura del migdia. Com teníem algunes vies per fer a La Codolosa hem fet cap allà. 
Quan hem arribat, hi havia més de 20 persones penjades a les diferents vies, no hem estat massa originals, lo mateix que hem pensat nosaltres ho ha pensat un munt de gent. Per sort, a la nostra via, hi havia una cordada però ja estaven fent la segona tirada.

 L'Ita comença la primera tirada, els parabolts nous ens marquen el camí, aquest llarg com el de les vies veïnes no és massa interessant, però tot i així, hi ha algun pas interessant.
 Hi ha un contrast amb la qualitat de la roca, hi ha trossos molt bons i trossos no tant, amb algun pas terrós. 
 Fotografia d'una cordada a la Via Iona.
 El segon llarg busca el pas més lògic per superar la balma que barra tot aquest tros de paret, ho he provat en lliure i no m'ha sortit, he fet un pas d'A0 per superar el segon parabolt, després la dificultat minva una mica, i resulta una escalada plaent fins a la segona reunió.
 L'Ita s'anima a fer el tercer llarg, té un pas de sortida que li costa una xic, és un xic llarg per ella, però després progressa ràpid i segura.

 Aquest llarg està molt ben trobat, hi ha un pas un xic balmat, després segueix per una fissura per acabar amb uns passos de placa molt eixits.
 Arribant a la tercera reunió. 
Després hem fet dos ràpels per la mateixa via, i cap a casa, però pel camí hem pogut gaudir d'aquestes flors tan boniques. 


Us posem la ressenya de l'autor de la Via en Joan Baraldés. Felicitats Joan!!!

Via molt bonica, ben trobada i totalment recomanable.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!!!

6 comentaris:

  1. Hola amics, feia dies que no saviem res de vosaltres, nosaltres encara no pot escalar el Salva, aviat...

    Está bè aquesta vía, l'apunto fer ferla. Records i fins la propera.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que ben aviat el Salva estarà recuperar per anar-hi. Endavant!!!

      Elimina
  2. Hola Manel, felicitats per haber recuperat el material perdut! nosaltres la pluja ens va esguerrar els plans i finalment ens vam quedar a casa...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres Jaume, quina llàstima ja que després va fer un dia extraordinari. Respecte el material, gràcies al bloc i que hi ha molt bona gent ho varem recuperar tot. Esperem que no ens torni a passar.

      Elimina
  3. Hola parella,
    Me'n alegro que us hagi agradat. La via hi ha entrat amb calçador però com tu dius, la segona tirada puja per la línia més lògica per superar el balmat i que encara estava verge i la 3a. tirada aprofita una fissura que demanava ser escalada.
    Espero que ningú s'endugui el clau de sant Fèlix !!

    Salut i a tibar

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem