dimecres, 26 de setembre de 2012

Montserrat - Agulla Can Jorba - Via Bego-Miguel-Kush - 24-09-2012

Avui tenim festa, celebrem la Mercè. El temps anunciat és molt bo, però amb molt  vent de l'oest. Pensant que estaríem resguardats anem a la Via Bego- Miguel-Kush de l'Agulla de Can Jorba. Quan estem a peu de via ens sembla que estem protegits, però a mida que hem anat guanyant alçada la cosa ha canviat. Us adjuntem la ressenya d'en Luichy que està molt ben feta.

 Comencem a escalar a l'ombra, i els primers metros són fins, i ja estan una mica esmolats, després la cosa canvia i progressem per una roca immillorable que ens permet gaudir de l'escalada. També, les assegurances estan molt ben posades, no estan excessivament juntes i això encara fa més atractiva de l'escalada.
L'Ita a la primera tirada controlant la ventada.
Des de la primera reunió, cal anar a la dreta de tot passant la reunió  la via Escabroni Escapullini després ja podrem prosseguir vertical amb uns passos molt plaents.
Ja ens comença a tocar el sol i això anima, tot i així , el fort vent fa parar de tant en tant. 
L'Ita entrant a la segona reunió. 


El tercer llarg segueix amb la tònica de l'anterior, igualment hem de seguir progressant per les assegurances que veurem més a la dreta. En els darrers metres ens situarem en un diedre que ens deixarà a la tercera reunió.

L'Ita entrant a la tercera reunió. 
Des d'aquí sembla que comencis una altra via, queda molt separat la part de vaig amb l'esperó que ens portarà a l'Agulla de Can Jorba. Fins i tot, vist des de la reunió sembla que la roca no serà tan bona, però la realitat és un altra, la via segueix mantenint una roca d'extraordinària qualitat.
L'Ita fa el quart llarg, aquí les assegurances estan un xic més distants, però això no és cap problema, va pujant amb molta naturalitat i gaudint d'aquesta escalada.
El proper llarg, té una sortida de la reunió una mica més vertical, però aquests passos fan més atractiva la via.

Ja som al darrer llarg, és fàcil IIIº, però es manté molt bonic.
Des de la quinta reunió haurem de sortir a la dreta anant a cercar una assegurança que esta a uns quants metres, després seguirem recta fins la propera i un pinet i ja serem dalt.
Les vistes de la sortida a dalt són molt sensacionals, el Faraó ens deixa un cop més admirats.
Seguim grimpant fins a dalt de l'Agulla de Can Jorba, després cercarem un pi molt gran amb una cadena d'on farem un ràpel de 20 metres. Seguirem caminant unes 40 metres fins a trobar una canal que ens baixa directament al Torrent del Migdia.

De camí de tornada ens parem a veure aquesta impressionant vista dels Plecs del Llibre,  El Montgròs , La Cajoleta, El Gegant Encantat, El Camell, tot molt tranquil en la primeres tardes d'aquesta  tardor.

Una via que ens agradat força, ens pot omplir bé un matí d'escalada i el seu entorn és immillorable.

Material: 12 cintes exprés.
Aproximació: des de Can Jorba seguir el camí que porta a l'inici del Joc de L'Oca, després cal anar a l'esquerra i ja veureu el començament de les vies.
Descens: Podeu baixar en ràpel per la mateixa via fins l'inici de la quarta tirada, aquí haurem de pujar fins l'aresta i després agafar la línia de ràpels que hi ha fins baix. Nosaltres, però, vàrem optar per pujar fins a dalt de l'Agulla de Can Jorba, i després fer un ràpel de 20 metres des d'un pi molt gros, per seguir baixant per una canal que ens deixa al Torrent de Migdia, aquí tenim dues opcions; baixar pel Joc de l'Oca, o pujar pel Torrent fins a trobar el camí que ens porta al coll i baixar pel Camí dels Francesos. Cal comptar 1 hora llarga de baixada.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!

4 comentaris:

 1. Què bona la roca de la Miranda de Can Jorba! això sí al començament s'ha de vigilar...

  ResponElimina
 2. hola companys.

  Teniu un molt bon bloc.

  des de fa uns mesos tenim el bloc d'escalades:
  http://elsvisas.blogspot.com.es/
  podriem compartir enllaços ......
  josep R.
  elsvisas@gmail.com

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies, sempre anima a seguir incorporant noves vies. D'acord, compartim enllaços.

   Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem