diumenge, 13 de maig del 2012

Roca dels Arcs - Paret de Zaratrustra - Txubascos Baskos - 13-05-2012

Pels escaladors Roca d'Arcs és un lloc on sempre ens ha agradat a escalar, des de del primer cop que hi vàrem anar, quan només hi havia les vies Tàrrega, Lleida i la del Quatre, totes elles recentment obertes, i vàrem tenir el goig d'escalar la via Tàrrega sense cap més cordada a la paret, any rere any, hi hem tornat, així, hem anat fent un munt de vies, i algunes, les més maques les hem repetit en més d'una ocasió. 

Avui hem anat a la Paret de Zaratrustra a fer la Txubascos Bascos, una via que havíem repetir amb els nostres fills, l'Olga i l'Oriol, quan tenien 7 i 11 anys, fa uns 18 anys de tot plegat. La via feia 3 o 4 anys que l'havien obert. 
Avui hi hem tornat, tots dos hem tingut un record molt bo d'aquella ascensió, sense parlar-nos fins que hem acabat la via, ens hem donat que a mida que anàvem pujant ens passaven les imatges d'aquell dia. 

El primer llarg comença amb una diagonal a la esquerra fins arribar en un relleix, després ve un tros vertical (V+) fins arribar a la reunió. Ara la roca està gastada de tantes cordades que hi han passat, i cal anar en compte. 

L'Ita entrant a la primera reunió. Avui el dia no acompanyava, just quan estàvem fent aquest llarg ha començat a ploure, després ve aquells moments que cal decidir; si baixar ara que amb un ràpel som baix o seguir. Al final decidim seguir. Així que he començat el segon llarg amb unes gotes d'aigua que hem feien companyia.

El segon llarg surt de la reunió vertical per anar tirant en diagonal a l'esquerra, primer més fàcil i desprès una mica més dret fins arribar a la reunió.

Com que ha parat de ploure l'Ita s'ha decidit a fer el 3er llarg, primer vertical i amb molt bona roca, i després, quan ja veus la reunió, perd verticalitat.

Arribant a la tercera reunió.

 El quart llarg, cal superar un mur vertical d'uns 15 metres, primer es deixa fer sense problemes, però abans d'entrar a la reunió hi ha un pas força "tonto"  V+, m'ho he tingut que mirar una mica, però al final s'ha deixat.
L'Ita pujant el 4art llarg.

 Des de la quarta reunió es pot baixar en ràpel, però nosaltres preferim baixar caminant. Per sortir de la via cal fer un tros on la roca és una mica trencada. Desprès com a premi tens la vista impressionant de la Roca d'Arcs.
La via ens ha agradat un cop més, segurament que els records també hi han tingut a veure. És una via ideal pels matins quan fa calor, ja que està a la ombra. Està equipada amb spits, i algun parabolt. 
Apa fins a la propera!!!


4 comentaris:

  1. Per descomptat sou una parella també una mica atípica com nosaltres, no hem trobat moltes. També amb els vostres fills petits fer aquesta via no està gens malament, no tenim fills però ens hauria agradat escalar amb ells. En aquesta zona només hem fet les vies Tàrrega i Navarro i d'això fa uns 20 anys. Som de la mateixa època. FELICITATS PER TOT.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Està clar que som de la mateixa època. Hi ha moltes vies que estan molt be a la dreta de la Navarro. Val la pena fer alguna via mes, el lloc, la roca, s'ho mereixen.

      Elimina
  2. Hola Manel, veig que has aconseguit resoldre el tema del blog...la Txubascos és una bona via, curteta, que permet arrodonir amb la veïna Mar de Núvols...llàstima que s'estigui quedsant massa patinosa no?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Finalment, el tema del blog ho vaig resoldre, ja que amb lletra menuda dia que si les fotos son d'una resolució de 800x800, no necessites espai addicional. Ho vaig provar i va anar be. Tens raó que les dues vies estan be, pel meu gust es mes bonica la Mar de núvols.
      Apa fins a la propera...

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem