diumenge, 4 de març del 2012

Sant Llorenç de Montgai - Paret de l'Ós - Joan Enric Farreny 03-03-2012

Sant Llorenç de Montgai és un lloc que ens hi agrada escalar, la roca és bona, l'aproximació és curta i això li dona el seu atractiu pels dies curts d'hivern. Avui hem anat a fer una via que la guia "Escaladas en la Noguera" no la deixa massa bé, però fa uns anys va ésser restaurada amb parabolts i ara hi podem veure alguna cordada.  
El darrer cop que hi vàrem anar, vaig veure una cordada que l'estava fent i això em va motivar per tornar-hi. 

El primer llarg és terrós, i més ara que està tot sec, cal tenir cura a l'hora de progressar ja que dona certa inseguretat. En aquest llar hi ha 3 parabolts, però no està demés reforçar-ho amb algun friend o alien. 
El segon llarg consisteix en superar un desplom amb Ae i després anar a fer la reunió a l'esquerra. 5 parabolts i un pitó.
Des del desplom podem veure l'Ita a la primera reunió. 
L'Ita entrant a la segona reunió.
Sortim de la segona reunió per una fissura de l'esquerra per tornar a la dreta només agafar un parabolt, després d'un flanqueig ascendent a l'esquerra, pujarem en vertical fins a la tercera reunió. Atenció a la roca en els darrers metres. 3 parabolts.
L'Ita entrant a la 3ª reunió. 
Just a la nostra dreta, ja veurem un mur un xic desplomat, però amb molt bona roca, ben segur que s'ha fet totalment en lliure, nosaltres ho fem com diu la ressenya en Ao i un parell de passos de Ae per no cansar-nos massa. Un cop superat el mur, cal fer un flanqueig a la dreta fins a la reunió Aquest tram és un xic estrany. (V+). 8 parabolts.
L'Ita iniciant el flanqueig que la portarà a la reunió, al fons el pantà. 
El cinquè llarg és el més bonic i també el més dur de tots, la roca és boníssima i l'equipament està molt bé, parabolts i algun pitó molt ben col·locat. Per entrar a la reunió cal fer un pas d'estreps. 
Aquí podem veure el llarg poc abans d'entrar a la reunió.
L'Ita molt atenta assegurant-me 
El darrer llarg és comú amb la via Martinetti i només hi ha un parabolt, però es pot equipar molt bé. Aquest llarg és per gaudir de l'escalada.
Content i satisfet al cim.
L'Ita també està contenta és veu que la via també li agradat. 
És una via que no la podem jutjar pel primer llarg, a mida que anem guanyant alçada la via et va agradant més i acaba deixant-te molt satisfet. Malgrat no és massa llarga té força ambient a la part de d'alt, té alguns passos Ae, lliure bonic i bona roca, tots els ingredients per gaudir d'una bona escalada.
Via oberta per: R.Oliva i J.Mayor el 12/12/76


6 comentaris:

  1. Respostes
    1. Jaume, certament una mica treballosa, però molt ben trobada i divertida, si pots es una via que està be per sortir de les clasiques de la zona.

      Elimina
  2. Ostres, que guapa, nosaltres hem estat per aquí en varies vies, pero aquesta no, l'apunto....

    Ara estarem un temps sense posar activitats noves, jo, Trini, tinc un problema bastant greu de salut i no podré sortir. Espero que es solucioni ràpid i tornar a penjar-me per aquestes parets. Una salutació i felicitats.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Parres Trini etbdesitjem una ràpida recuperació i esperem veure't aviat per la muntanya. Ànims!!!

      Elimina
  3. Coincidim! una part del primer llarg desmereix una mica la via, però la resta val la pena,..nosaltres la vam gauidr bastant....sobretot el penultim llarg!

    ResponElimina
  4. Llorenç, totalment d'acord, espero que si es fa mes quedi una mica mes neta. Salut i a tibar..

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem