diumenge, 1 de maig del 2011

Montserrat - Camping - Monòlit Groc

Avui hem tornat a la Zona del Càmping, teníem pendent una via al Monòlit Groc, totes les ressenyes la deixàvem bé, només hi ha una mica de problemàtica en els ràpels.

Doncs ja hi som, just a la tanca que hi ha en el camí de Sant Joan, comencem enfilar-los una mica fins a peu de via. Realment, primer es fan 3 tirades mols fàcils de la via facilonga. Cal tenir cura a les pedres que cauen, suposem pel vent. Quan arribem a la corda fixa, cal fer un flanqueig d'uns 10 metres i ja podem començar la via.

Nosaltres hem ajuntats les dues primeres i la tercera i la corda fixa, així amb dos llargs ens hem situat al principi de les dificultats. El 5é llarg, comença just a la reunió que hi ha al final de la corda fixa. Es veu molt ben equipada, però a la vegada força vertical. Després del 5 primers metres, la roca ja és molt bona i serà així fins d'alt. Aquest llarg, cal anar tirant de regletes petites però molt franques, i sense adonar-nos arribem a la reunió, per cert molt còmoda.








El 6é llarg, ens sense dubte el més bonic de la via, sortim de la reunió en direcció a l'esquerra per un tram força finet, després anem progressant vertical fins a la reunió. Roca excel·lent. La fotografia està feta una mica abans d'arribar a la reunió.

Sortim per la dreta, per un tram més fàcil fins arribar a sota d'una balma, després tenim que tibar fort per superar-la i ja només resta un altre tram més fàcil fins a la 7ª reunió.





El darrer llarg també va en direcció a la dreta, però ja és força més fàcil, però segueix amb la bona roca i el bon equipament fins d'alt.




Els ràpels els hem fet de la següent manera i ha anat força bé:



En la darrera tirada ens hem despenjat, ja que ens ha semblat que aniríem més ràpid. Certament ha estat una bona idea, ja que el ràpel té una forta diagonal.


De la reunió 7 a la 6, hem fet un altre ràpel de 25 metres.


De la 6 a la 5 en fet un únic ràpel de 55 metres. Després hem desfet la corda fixa, i amb un ràpel de 60 metres ens hem situat a peu de via.




Apa, aneu ha gaudir d'una bona escalada. No la deixeu escapar, val molt la pena.

2 comentaris:

  1. Bona descripció Manel, aquesta fa temps que la tinc pendent, a veure si ens hi acostem alguna tarda.

    ResponElimina
  2. Felicitats per la via,
    Jo a la 4a tirada hi vaig treure els estreps perquè l'inici el vaig trobar realment difícil.

    salut i a tibar

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem