dilluns, 17 de gener del 2011

Vall de Canelles - Paret de la Rufa - Via "Rodamóns de Bosc" - 15-01-2011

La Paret de la Rufa està situada a la Vall de Canelles (Alt Urgell),entre la Roca Nadiera i la Roca dels Collars. Es tracta d'un pany de paret amb bona Roca, que ja té dues vies i que n'estan obrint una altra, però que encara ni cap alguna més. Aquesta vesant sud és ideal per poder escalar en el mesos d'hivern.

Aquesta via va ésser oberta per en Marcel Millet el 14-02-09 i malgrat el poc temps transcorregut ja s'ha convertit amb una clàssica del sector.
Mentrestant estàvem creuant un camp erm i totalment gebrat (estàvem a -2º) algú ens crida, resulta que és en Marcel Millet que porta uns dies obrint una via i que baixa a cerca aigua. Ha estat ell qui ens ha avançat les possibilitats de la paret.
Amb les explicacions del bloc de Jaume Planell, sense donar-nos compte ja som a peu de via, amb un canvi de temperatura important gràcies a que ens toca el sol.
En aquesta fotografia podeu veure a la Ita entrant a la primera reunió.

Malgrat que la via està semi-equipada, cal portar tascons, friends i alguna baga per canviar els ponts de roca. Podem veure en Manel fent el pas de sortida de la primera reunió. Aquest llarg té dos passos molt bonics; aquest de la sortida i després una fissura que marca el pas en una placa, poc abans d'entrar a la segona reunió.

El tercer llar és força vertical amb algunes llastres que es mouen, cal tenir cura, ja que just en aquest punt hi va haver-hi un accident fa un temps per la caiguda d'una pedra. Llarg vertical i molt bonic.
En Manel sortint de la 4ª reunió per iniciar el 5é llarg, un dels més esvelts de la via, està molt ben trobat. Cal felicitar en Marcel, ja que el va obrir molt lògicament.

Els companys Ferran i Rafel en la 5ª reunió contents, però reclamant més llargs com aquest darrer.
Aquesta via és molt interessant pels dies curts i freds d'hivern, que està molt ben trobada, no presenta una gran dificultat i pot ésser molt interessant per les cordades que volen aprendre a autoassegurar-se en vies llargues.
Lo millor: el 4rt i el 5é llargs.
Lo pitjor: que hem trobat a faltar 3 o 4 llargs més.
La ressenya la trobareu a diferents blocs sense problema.
Apa a escalar que el mon s'acaba.





4 comentaris:

  1. Un itinerari molt ben trobat en aquest pany de paret, en Millet és un artista i com molt be comentes, una molt bona via per començar a posar trastos...

    ResponElimina
  2. Molt maca la via.
    A on està obrint la nova via el Millet. ens tens més informació ?

    salut i a tibar

    ResponElimina
  3. Hola Joan, no ens va dir on estava obrint la via, ens va comentar que portava uns 15 dies per allà, semblava que baixava de Roca Nadiera. Ja ho veurem publicat.

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem