divendres, 16 d’octubre del 2020

Peña Rueba - Mallo La Mora - Via Dos Diablos en el Corazón 10/10/2020

Feia temps que teníem previst anar a Peña Rueba però per una cosa o per una altra, ho havíem anat deixant. Aquest cap de setmana llarg era una bona excusa per fer-hi cap. 

Quan arribem el divendres a la nit, estem contents perquè només hi ha 5 o 6 cotxes, però al cap d'una estona la cosa va canviar de cop, fins el punt que ja no hi cabien més cotxes. Semblava una cosa de boixos. Mai hauria pensat trobar-nos tanta gent. 

Amb aquest panorama, ens llevem ben aviat i marxem mentre la majoria encara estaven dormint. Tot i així quan arribem al peu de via ens trobem una cordada que acaba d'arribar. Sembla que van tranquils i ens deixen passar.  

Poc a poc totes les vies hi ha cordades preparant-se per començar.

 
Un detall del Mallo La Mora, La via comença a la dreta del cim de la piràmide, i va a buscar l'esperó que hi ha entre les dues canals del mig. 


Encara a l'ombra, comencem un llarg senzill que ens situarà a la verticalitat de la via. 


Un segon llarg que va de dreta a esquerra amb passos força bonics. 


Ara ja amb el sol, gaudint del segon llarg. 


Un tercer llarg preciós, sense massa dificultat però amb continuïtat i això si molt ben equipat. 


Progressant pel tercer llarg, va a poc a poc per gaudir-lo millor. 


De segon també el gaudim d'allò més. 


Un quart llarg diferent, menys mantingut, però amb passos bonics. 


L'entrada a la reunió és la part més bonica. 


Un cinquè llarg també molt ben trobat, més vertical, i on cal mirar bé els passos, però estem convençuts que ens deixarà molt bon regust. 


El sisè llarg, també té passos bonics, però hi ha un tros on cal controlar la roca, però sempre amb molt bon equipament. 


La Cinquena reunió en un balconet. 


Darrers metres del 6è llarg. 


Un grimpada més i ja serem al cim. 


Just al nostra davant, avui veuran passar més gent que mai. 


Això de llevar-se aviat té el premi de poder estar sols al cim una estoneta. 


Bones vistes sobre Agüero. 


L'escalada s'ha massificat, nosaltres en vàrem comptar 36, només en el Mallo la Mora. Una passada. 



Us deixem la nostra ressenya.

Aproximació: venint d'Osca i quasi al final del poble de Morillo de Gallego, surt una carretera que porta al poble, a la primera trenca agafarem la de la dreta i arribats a dalt veurem un pàrquing a la dreta, i tot seguit surt una pista de terra a la dreta que seguirem fins arribar al pàrquing al costat d'una gran bassa.

Des d'aquí seguirem per la pista fins a trobar un corriol (Fita) a la dreta, que el seguirem tot guanyant alçada fins arribar a sota el Mallo La Calva , després anirem per sota fins arribar sota de la nostra via que pujarem uns metres per la piràmide  fins arribar al peu de via.  30 minuts.

La Via: Itinerari divertit, equipat generosament i amb un grau màxim de Vè, que ens permetrà pujar al Mallo La Mora gaudint, en tot moment, d'una escalada plaent.


1er. llarg: 35 metres III, III+. Sortim en tendència a la dreta i ens trobarem un petit ressalt que superarem i després per terreny encara més fàcil fins a la reunió.

2on llarg: 25 metres IV. Des de la reunió anem a la dreta per tornar després a l'esquerra.

3er llarg: 35 metres IV+. Ara progressarem sempre vertical, amb passos molt bonics i divertits fins a la reunió. Un dels llargs més bonics de la via.

4art llarg: 45 metres IV, III, IV+. Sortim verticals per entrar en un terreny més fàcil. Poc a poc es va posant dret. Seguim per una fissura fins un punt que hem de sortir a la dreta de la mateixa, després seguirem vertical fins a la reunió.

5è llarg: 30 metres Vè. Llarg vertical i molt bonic, amb passos on haurem de tibar un xic. Sembla més difícil del que realment és un cop situat, doncs la roca és més bona del que sembla des de sota. Un llarg per gaudir de valent. 

6è llarg: 25 metres IV+, IV. Sortim verticals, amb alguns passos a controlar la roca, tot i així està molt sanejada. Reunió coincideix amb la Via Los III también existen. 

7è llarg: 25 metres  III. Grimpada amb roca a controlar fins el cim.

Descens: baixem fins un coll i a la dreta trobarem unes cordes fixes i una cadena que baixen per una canal. Després farem una pujada i un flanqueig fins a trobar la via ferrata que ens portarà al camí de pujada.

Material: 16 cintes + R

Apa a escalar que el mon s'acaba!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem