dimarts, 8 de setembre del 2020

Vilanova de Meià - Pas Nou - Via Llaç Lila - 07/09/2020

L'Arseni i en Ferran ens diuen si volem anar amb ells a fer la Via del Llaç Lila al Pas Nou. No ens ho pensem gaire, segur que en dilluns no trobarem gent i serà una escalada molt tranquil·la.

Quedem que ens trobarem a peu de via, doncs la via comença al costat mateix de la carretera.


Us deixem la nostra ressenya.



Fent la mona en el primer llarg. Foto Arseni. 


La tercera tirada entrant per l'esquerra. 


Passos bonics, per gaudir. Foto Arseni. 


l'Arseni a plena feina 


Petita placa del quart llarg. 


Un cinquè llarg força ben trobat. 


Un petit sostret que es supera sense problemes gràcies a la molt bona pressa que hi ha. 


Iniciant el sisè llarg. 


l'Ita fent la setena tirada, passos verticals però amb bona pressa. 


Entrant a la reunió. 


La vuitena tirada, encara amb més bona pressa. 


L'Arseni ens ha fet una foto de tots dos en aquest vuitè llarg. 


l'Ita fent el darrer llarg. 


En Ferran i l'Arseni en el cim. 


Foto cim.

Aproximació: des de l'aparcament on deixem els cotxes per anar a escalar al Pas Nou, haurem de caminar 50 metres i des de la mateixa carretera ja veurem els parabolts del1er llarg. 

La Via:  Busca els ressalts més drets i bonics, on trobarem alguns llargs divertits i interessants, però haurem de pagar el peatge caminar entre les feixes. La via està ben equipada, amb les distancies, entre assegurances, justes per escalar amb tranquil·litat. En el conjunt val la pena. Potser, i al meu gust, i sobra les pintades amb color groc que li donen un aire de parc temàtic. 


1er llarg:  60 metres. IV. I. Superem una balma molt fàcil i després a caminar fins a la següent feixa que, anirem a la dreta de tot.

2on llarg: 30 metres. Superem la placa fins a trobar la reunió. hi ha dos parabolts però n'hi ha un que només té l'espàrrec. 

3er llarg: 35 metres. IV, Vè. Aquí tenim dues opcions per superar el següent ressalt, nosaltres pugem per la de l'esquerra que sembla més dreta i interessant.

4art llarg: 3o metres. IV, II.  Superem una placa de 5 metres i després anem un xic a la dreta per anar pujant fins a trobar la reunió.

5è llarg: 40 metres. IV, V+, V,  IV+.  Sortim en diagonal,una mica amb tendència a la dreta, fins que veurem un pas on està un xic escamós, cal anar per la dreta i pujar vertical, V+, després, malgrat sembla un xic desplomat, es fa molt bé gràcies a la bona pressa Vè, tot seguit entrarem en una placa que caldrà anar a l'esquerra. L'arribada a la reunió una mica brut.

6è llarg: 25 metres. V, V+, V.  Sortim per l'esquerra amb uns passos fins fins arribar a una llastra on pujarem molt bé gràcies a la bona pressa. Després entrarem en una placa on trobarem un pas difícil, V+, (Compte amb els blocs de la dreta) i ja per terreny més senzill arribarem a la reunió.  Ara ens toca caminar uns 40 metres a l'esquerra. Reunió en una savina.

7è llarg: 30 metres. Vè, V+, Vè.  Sortim verticals per anar a superar un petit desplom Vè, després entrarem en una placa , on a l'inici trobarem uns pas de V+, i després Vè, fins a la reunió. Ara ens tocarà caminar uns 25 metres per una tartera. Reunió en un savina.

8è llarg: 30 metres. 6a (Ae1p) V+, Vè.  Sortim verticals i arribem bé al primer parabolt, però per anar al segon, jo no ho he trobat i he posat el peu en una baga. L'Ita li ha sortit bé.  Després pujarem per una placa amb unes presses d'escàndol fins a la reunió.  

9è llarg: 15 metres. IV+, IV. Sortim verticals per anar tot seguit a la dreta, els primers metres la roca és bona, però després cal anar en compte.

Descens: Des de la darrera reunió veurem una trinxera a sobre nostra, pujarem fins a la mateixa, i tot seguit, començarem a baixar en direcció oest per la mateixa carena fins arribar a una segona trinxera, des d'aquí trobarem un camí fitat que ens portarà a la carretera.  Entre 30 i 45 minuts. 

Material: 12 cintes i algun friend mitja pot anar bé.

1ª ascensió: Joan Baraldes i Pany.  Març 2020. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem