dimarts, 15 de setembre del 2020

França - Cambre d'Aze - Via Cest pas la pire qu'on ait faite - 12/09/2020

Feia un temps que teníem pendent aquesta via. L'havíem vist publicada en una web francesa i fa poc també hem vist que l'havia fet en Joan Asín. Aprofitant que veníem de Camalès aprofitem per anar a dormir a Eina amb l'autocaravana i així demà podrem sortir tranquil·lament.


Fent l'aproximació, ara ja estem a la tartera. 


La placa d'inici en el primer llarg. 


Un moment que ens toca el sol, no durarà ni 10 minuts. 


Iniciant el segon llarg. 


L'Ita a la segona reunió. 


Placa molt bonica del segon llarg, ara totalment a l'ombra i no fa massa calor.


Tercer llarg, preciós, però està tan mullat que hi ha un moment que ens plantegem retirar-nos.


Però al final seguim, això si, poc a poc i bona lletra. 


Sortint de la tercera reunió, la roca està força humida i cal anar en cura per no patinar. 


Per fi ens torna a tocar el sol. 





Darrers metres abans d'arribar al camí que puja al cim de Cambre d'Aze. 


Aquí ens fem les fotos del cim. 


Que bé que s'està al cim. 

La nostra ressenya. 

Aproximació: Nosaltres hem deixat el cotxe al pàrquing de l'estació d'esquí d'Eina, al fons surt una pista que hem segui fins arribar al Pla du Cambre d'Aze, després hem pujat per la pista "Petite fontaine" fins al final, on surt un camí que aproximadament a uns 100 metres s'estreny, sembla que comença a pujar, doncs hem de deixar-lo per anar a la dreta, trobarem un camí que va guanyant alçada pel mig del bosc, en alguns llocs es perd, però si esteu atents el tornareu a trobar. Arribarà un moment trobareu que hi ha fites a l'esquerra i a la dreta. Teniu que seguir per la dreta fins arribar a la tartera. Ara seguirem pujant per la mateixa passant pel peu de via de la Pointe Cécilie. Seguim flanquejant fins que veureu que podeu pujar per un herbei fins a peu de via. Hi ha una fita i podreu veure els 2 primers parabolts. 1h, 55' des del pàrquing de l'estació d'Eina.

La Via: Són quatre llargs que buscant la part més bonica de la paret. El tercer llarg és l'estrella de la via, però tots tenen el seu encant. Aquestes dates, només hi toca una mica el sol al final del primer llarg i durant una estona.  Millor els mesos de Juny, Juliol i Agost, que els dies són més llargs i calorosos i fan que la roca estigui més seca. Nosaltres ho vàrem trobar molt moll.

1er llarg: 45 metres. IV+, IV, V, IV. Iniciem amb una placa fineta per progressar tot seguit per un terreny més senzill sota d'una petita placa. Passarem la placa primer en direcció a l'esquerra i després a la dreta. Un cop superada la placa, per terreny més fàcil fins a la reunió que està un xic a l'esquerra.

2on llarg: 45 metres. IV, IV+. Sortim vertical i entrarem en un tram un xic brut fins sota d'una bona placa. Aquesta placa la superarem en tendència a la dreta fins a la reunió.

3er. llarg: 45 metres. IV+, V, IV+. Sortim per la dreta de la reunió fins un parabolt, després farem un flanqueig a la dreta fins el següent parabolt. Des d'aquí pujarem vertical fins que trobarem un pitó on anirem a l'esquerra per trobar un segon pitó. Ara seguirem vertical per una fissura que al final té tendència a la dreta per entrar a la reunió.

4art. llarg: 50 metres. IV. . Des de la reunió sortirem verticals superant unes plaques fins que a uns 10 metres trobarem el primer parabolt. (no visible des de la reunió). Des d'aquí la via va totalment a l'esquerra a voltar un sortint molt gran, un cop a la vessant esquerra d'aquest sortint puja vertical fins un pinet on farem la quarta reunió.

La part que segueix dependrà de com estigui, nosaltres com estava molt moll, varem seguir pujant encordats fins un altre pi, i fins arribar al peu d'una franja de roca blanca, on ens hem desencordat.  Des d'aquí vàrem anar a la dreta en diagonal fins a trobar el camí de la normal de Cambre d'Aze.

Material: 12 cintes, via equipada, però us pot anar bé algun friend mitja i petit. Nosaltres només en vàrem posar un de mitja al principi de la quarta tirada.

Descens: seguirem les fites que ens portaran a les pistes d'esquí de Sant Pere del Forcats i a la pista que ens tornarà a l'estació d'esquí d'Eina. 1h, 20'.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem