dilluns, 11 de febrer del 2019

Montserrat - Serrat de les Garrigoses - Via Dels 172 anys. 09/02/2019

L'any passat mentre fèiem l'aresta Jan, vàrem veure una cordada que estava escalant la Via Dels 172 anys. Malgrat que vàrem veure que hi havia certa discontinuïtat ens va semblar que hi podríem  anar algun dia.

Avui hem quedat amb el Miquel i la Pilar i farem una cordada de quatre, així ens ho passarem millor i podrem fer-la petar a les reunions.

Tal com ens semblava hi ha trossos amb discontinuïtat, però també hi ha llargs força bonics. Per altra banda, tampoc està sobre equipada i això fa que tinguis que treballar la majoria de les tirades, fet que li dona un xic més d'aventura.


La primera part de la paret.

Aproximació: Des del pàrquing de les Coves Salnitre pujarem unes escales fins que veurem que surt un corriol a l'esquerra que va per sota la paret, primer passarem per sota de l'inici de l'Aresta Jan i seguirem fins que veurem que el camí es perd un xic i baixa a la Canal del Xacó. Abans de baixar, si estem atents veurem una sageta pintada a l'altra banda de la canal, que indica la grimpada final fins l'inici de la via.

1er llarg: 35 metres. 2 espits. IV, V+, IV. Nosaltres hem començat des del primer espit.  Iniciem per un terreny de placa fins situar-nos sota d'un pas balmat on trobarem la 2a assegurança, farem un pas forçat de V* i després ja per dificultat fins a la reunió en un replà molt còmode. (2 espits)

2on llarg: 40 metres. 1 spit IV, IV+. Sortim verticals per un diedre que ens portarà sota un pas balmat assegurat, d'aquí sortim a l'esquerra en un flanqueig i pugem vertical fins a la reunió. (1pitó i 1 espit).

3er llarg: 35 metres. 1 espit. IV, II.Des de la reunió veurem l'assegurança dintre d'un cercle vermell. L'anirem a cercar per un diedre de l'esquerra, després seguirem pujant per sobre d'una repissa que per terreny fàcil ens portarà a la reunió. (2 espits).

4art llarg: 30 metres. 2 espits i 3 pitons. IV+, V, V+, IV+. Sense cap mena de dubte el llarg més bonic de la via. Una placa estupenda, excel·lent roca, i passos molt bonics. Sortim de la reunió verticals fins un pitó que ja veurem des de la mateixa reunió, després seguirem vertical fins a trobar el 2on pitó. D'aquí anirem a l'esquerra a trobar un espit del que seguirem vertical amb passos fins fins els següent, després amb passos amb molt bona pressa arribarem al 3er pitó del que ja per terreny menys vertical arribarem a la reunió. (2 espits).

5è llarg: 30 metres. 1 espit. IV, IV+.  Després de caminar 60 metres arribarem al següent ressalt on comença el cinquè llarg. Anem pel costat esquerra d'una gran llastra per passar a la dreta, després seguirem pel fil de l'esperó amb una roca extraordinària i passos molt reeixits. (2 espits amb anella).

6è llarg: 40 metres. 1 espit. V, IV+. Des de la reunió anem a l'esquerra per entrar en un diedre canal, abans però, trobarem una espit que ens assegura un tram on la roca no és massa bona. Seguim el diedre fins que podem situar-nos a una placa de l'esquerra que seguirem fins anar a cercar l'aresta que ens portarà al cim d'aquest esperó. (2 espits amb anella).

7è llarg: 30 metres. 1 espit i 1 buril. V, II. Després de caminar 5 minuts arribarem en un collet on veurem una placa molt vertical davant nostre.  Aquesta placa, és corteta, però amb passos verticals i molt ben trobats, un cop superada la placa seguirem per un terreny més senzill fins a trobar un buril a terra on podríem fer reunió. Nosaltres hem seguit grimpant fins a un arbre on hem pogut fer una bona reunió.

8è llarg: 50 metres. III. Una grimpada per l'esperó ens situarà sota mateix del cim, que podrem aconseguir sense problemes.

Descens: des del cim veurem a la nostra esquerra unes fites que ens portaran al camí de les bateries i després per aquest fins a Collbató. 


Començant el primer llarg.


Superant el pas de V+


Iniciant el 2on llarg


La primera reunió.


En Jaume i en Jordi a l'Aresta Jan.


La tercera reunió. 


Treballant la 4ª tirada.


Tots atents....


Entrant a la part de dalt de la placa.


l'Ita iniciant el 4art llarg. 


Sembla que la tirada li ha agradat..


En Miquel arribant a la 4ª reunió. 


Tots a la 4ª reunió. (Foto d'en Jaume des de l'aresta Jan)


Iniciant el segon ressalt.


Un llarg típic d'aresta bruc


La Pilar entrant a la 5a reunió.


Entrant al diedre canal de la 6ª tirada.


Passos bonics de la 5ª tirada.


Fent-la petar a la 6ª tirada. 


Placa sensacional del 7è llarg. 


La sageta indica que anem pel bon camí


Darrer llarg


En Miquel i la Pilar, just arribats al cim, amb les llums de la tarda. 


La cordada de 254 anys al cim...


La nostra ressenya.

Hem escalat, hem rigut molt i ens ho hem passat de conya. 

Apa a escalar que el mon s'acaba!!!

2 comentaris:

  1. Enhorabona ! veig que la segona part de la via és millor que la primera que nosaltres no vam poder acabar per la pluja, hi haurem de tornar, però ara a esperar l'estiu....

    ResponElimina
  2. Gràcies Jaume. Hi ha algunes tirades que valen la pena. Es per fer-la, però no per repetir-la.

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem