diumenge, 11 de març del 2018

Sant Llorenç de Montgai - La Formiguera - Barranc del Fondo - Via Paqui Castella 11.03.2018




No tenim molt clar a quina via anar, només tenim clar que anem a Sant Llorenç de Montgai. El temps no es presenta massa bo, de fet, tota la nit ha estat plovent. Quan ens llevem hi ha parts de la roca que estan molles. Decidim anar a La Paret de la Formiguera. De camí ens trobem una colla que van junts a fer la primera integral al Barranc del Fondo. Demanem per fer alguna via d'aquella zona i ens recomanen la Via Paqui Castella, de fet porta el nom de la dona d'un d'aquest grup.

Fem l'aproximació conjuntament i ràpidament ens donem compte anem amb un grup molt divertit, entre ells tenen molt bon rollo, estan de broma contínuament, fins i tot quan estan escalant. Son del grup " Lo Gall", un grup que anem seguint pel seu bloc, i que tenen un munt de vies per aquesta zona.


Una mica confosos fem uns metres de la Mariola Free que està just al costat dret, baixem i iniciem la via per on toca.

El primer llarg, 25 metres de V, V+ V.  amb un equipament perfecte. Només cal progressar per un calcari boníssim fins a la reunió.


Lluitant el primer llarg. 


L'Ita fent el primer llarg. Al fons els companys que hem conegut. 


La primera reunió,


2on llarg 25 metres:  V, V+, 6ª (no obligat)Un canvi de roca, igual de bona, però tan compacte que hi ha lloc que cal progressar en adherència. 


Iniciant el 3er llarg 


L'Ita a la segona reunió


3er llarg. 25 metres, V, V+ 6ª (no obligat), sortim de la reunió verticals, per anar guanyant alçada fent una diagonal a l'esquerra, el pas més difícil està a la fissura final. Després per terreny fàcil fins a la reunió. 


Fi de via


Contents, com sempre després de fer una via ben bonica. 


Tot baixant podem gaudir d'aquestes vistes sobre el pantà. 


A sobre ens admira el Mont Roig


Us deixem la ressenya original. 

Aproximació: des de la corba de la carretera que hi ha sota mateix del cilindre, enfilem per un camí que ens portarà a la via del tren. Creuem la via i anem seguint per sota tota La Paret de la Formiguera, fins un punt que hem de baixar fins al fons de la vall, seguim un mica pel fons per començar a pujat fins que veiem al peu de via. 25 minuts des del cotxe.

Descens: podem baixar per la via fent ràpel, o baixar còmodament caminant per sobre de La Paret de la Formiguera fins a trobar la via, després la creuem i seguim baixant fins el punt de sortida.

Material: 10 cintes més reunió. Via totalment equipada. 

Ens ha agradat molt la via, totalment recomanable. Gràcies als companys del grup "Lo gall" per obrir-la i per recomanar-la.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!!!


3 comentaris:

  1. Enhorabona Manel i Ita! una via que s'haurà d'anar a fer, veig que us va agradar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Jaume, està prou bé, possiblement millor combinar-la amb alguna altra per complimentar el matí.

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem