Follow by Email

dilluns, 17 de juliol de 2017

Narieda Paret de la Primavera - Via Llorenç Joan 16/7/2017

La calor és forta aquest darrers dies, així que cerquem una via a la ombra. A la Paret de la Primavera en tenim una de pendent, així que quedem amb el Xavi a Fígols d'Organyà per dormir en les furgos.


Al matí del diumenge ens llevem aviat i iniciem l'aproximació des del mateix poble, aquest fet conjuntament en que ens ha costat trobat el caminet per arribar a peu de via, ha fet que hem arribat a peu de via a 2/4 de 10. Sort que estem plenament a l'ombra.Foto del Joan Asín on podreu veure l'aproximació. 

Aproximació: des del poble de Fígols d'Organya baixarem per la carretera fins un rebolt que surt una pista a l'esquerra, tot seguit trobarem una bassa, seguirem la pista fins una cadena, fins aquí podem anar amb el cotxe, compte que el lloc d'aparcament és molt petits, 2 o 3 cotxes molt ben posats. 

Seguirem pujant per la pista que va guanyant alçada, primer trobarem l'aproximació a la Xelo-Bam, continuarem pujant fins passats la vertical de la paret, seguirem fins  gairebé a la vertical d'una petita paret que hi ha l'esquerra de tot, aquí en un lloc que la roca està retallada pel camí, si estem atents veurem que surt un camí perdedor, hi ha fites que van a la dreta i n'hi ha que pugen verticals per tornar a la dreta (nosaltres vàrem seguir aquestes) i fer un llarg flanqueig fins una tartera, aquí farem un parell de ziga-zagues i començarem grimpant en tendència a la dreta.  Des de peu de via veureu els primers parabols un xic amunt.

Descripció de les tirades

1ª tirada: comencem per una placa inclinada fàcil, III+ fins situar-nos sota un tram més dret, aquí trobarem el primer parabolt , seguirem amb uns passos difícils V+, i tot seguit per terreny més fàcil IV+, arribarem a un tram d'herba que ens portarà a la primera reunió. R1 50 m, III, V+, IV+ III, 3 parabolts i 1 pont de roca.

2ª tirada: davant nostre veiem una placa, que no és vertical, però es veu força lliça, tampoc veurem cap assegurança.  Pugem vertical i a uns 5 metres podrem posar un friend, després ve un tros que l'aigua a modelat per posar-hi les presses justes per passar, V, després la via va marxant a l'esquerra buscant sempre els llocs més nets, passos bonics i que caldrà anar posant alguna assegurança flotant.
R2 50 m,  4 parabolts i algun pont de roca.

3ª tirada: sortim en diagonal a la dreta, passos fins, però ben assegurats, després tornem a l'esquerra fins a trobar una corda fixa. Compte que ja fa uns quants anys que hi és. R3 35 m. Vè, 5 parabolts 1 pitó.

4ª tirada: davant nostre tenim una placa molt xula, més vertical i ben equipada, només hem posat un friend abans del primer parabolt. R4 30 m, IV, V+, V. , 2 pitons, 5 parabolts i 2 ponts de roca. 

5ª tirada: aquest llarg, té dues parts ben diferenciades; la primera que va flanqueixant a l'esquerra i la roca no és massa bona, i la segona, que és un tram vertical amb passos bonics, difícils i bona roca. R5 45 m, V, V+, V,  7 parabols i 1 pont de roca. 

6ª tirada: sortim vertical a cercar un pont de roca, després marxarem a l'esquerra per seguir vertical, i després tornem a la dreta. Tirada equipada, que forçada surt 6b, nosaltres hem fet 4 passos A0 i el lliure obligat 6a.  R 6.  35 m,  V,  V+ A0 6a,  8 parabolts, 1 pitó i diversos ponts de roca.

7ª tirada: sortim per una especia de bavaresa fins un pitó després 1 pont de roca i 2 parabolts, nosaltres aquí hem fet algun pas d'estreps, després segueix vertical amb passos molt bonics . La reunió és en un parabolt i un pont de roca. La podem reforçar amb alguna assegurança flotant. R7 30 m,  A1, V+, V, 2 pitons,  3 parabolts i diversos ponts de roca. 

8ª tirada: sortim a l'esquerra per sota d'una llastra, a l'esquerra hi ha una gran savina, no cal arribar-hi, cal pujar per la fissura que fa la llastra, després per unes plaques fins a la reunió en una alzina. Llibre de registre.  R8 25 m, V, 1 parabolt i diversos ponts de roca. 

Horari: 4,30 per una cordada de tres. 

Descens: seguirem grimpant recte fins arribar en un lloc que veurem el camí de baixada al mig d'una petita vall. El camí està molt ben senyalat. Primer per camí estret i després per la pista de pujada. Cal comptar entre 1,15h i 1,30 en funció on heu deixat el cotxe. 

Material: Jocs d'Aliens i Camelots fins el 1, opcional el 2. 14 bagues exprés, bagues sabineres, i alguna per canviar algun pont de roca.

Via que té 4 llargs bonics, i quatre no tant, però que està plenament a l'ombra durant al matí i és ideal per l'estiu.

 Començant la via , el primer llarg

Sortint de la segona reunió.


Arribant a la 3ª reunió. 


Extraordinària placa de la quarta tirada


En Xavi entrant a la quarta reunió. 


La Ita en el mateix lloc. 


Iniciant el cinquè llarg. 


Principi del sisè llarg 


El darrer llarg 


Darrers passos de la via. 


El pàrquing de Figols. Cal felicitar als autors per l'obertura de la via: Llorenç Vallés i Joan Asín. 

Us deixem les ressenyes del Joan Asín i també la del Luichy. 

Apa a escalar que el mon s'acaba!!!3 comentaris:

 1. Respostes
  1. Gràcies Joan, vàreu fer una bons feina. Felicitats!!!

   Elimina
 2. Una via que millora amb els metres i on malgrat el que pugui semblar, la vegetació no molesta gens.
  Enhorabona Trident!

  ResponElimina