dimarts, 4 d’abril del 2017

Malanyeu - Paret del Devessó - Via Deila.


Remenant per l'arxiu de les vies pendents, em va sortir la ressenya d'en Joan Asín de la via Deila a Malanyeu. Ho parlem amb el Xavi i aviat ens posem d'acord.

Quan arribem a Malanyeu, quedem un cop més, impressionats pel dia tan bonic que fa, pel seu paisatge, especialment gràcies a la darrera nevada que ha fet sobre el Pedraforca i la Serra del Cadí.


Fem l'aproximació que encara fa un xic de fred, però un cop passat al riu, que per cert baixava bastant, i comencem apropar-nos a la paret, ja amb el solet que, ens acompanya ens sentim millor.

Aprofitem la ressenya d'en Joan Asín que està molt ben feta.

La Via Amelia està situada a la dreta de paret central, just en un pedestal adossat a la paret i a l'esquerra de la zona esportiva Les Taules de la Llei.

1er llarg. 30 metres Vè, V+. Segueix l'esperó adossat a la paret cercant sempre la millor roca, tot i així, ja una part que sembla que ha de caure, sort que està sanejat.... Les assegurances però estan col·locades on la roca és millor. Preveure alguna cinta llarga per evitar el fregament. La reunió és just al final del pedestal. 

2on llarg. 30 metres Vè, 6b (Ao,Ae, Vè). Aquest llarg segueix una placa extraordinària, però amb un xic menys de forats, fet que m'obliga a fer Ae una bona part de la paret. Està ben equipada per forçar amb lliure. Un cop finalitzada aquesta part, trobarem una corda fixa per arribar al darrer pas d'entrada a la reunió. 

3er llarg.  30 metres. V, A0, V+. Sortim per l'esquerra de la reunió amb bona roca i vertical fins arribar en una petita balma, que superarem sense masses problemes amb A0, després uns passos bonics a la dreta que ens portaran a l'entrada de la reunió, on hi trobarem una altra corda fixa fins a la 3ª reunió.

4art llarg. 25 metres. IV, Vè, 6a(A0). primer tram senzill per arribar en una part més vertical on hi ha la dificultat màxima.  Fem reunió en un arbre. D'aquí una curta grimpada fins el cim.

Via equipada, 14 cintes 1 estrep (opcional en funció del grau).

Primera ascensió : 1/572013
per F. Panyella i F. Suñol.

Descens: ràpel per la mateixa via, o peu. 



Treballant la primera tirada.


Segon llarg bonic, llàstima de no tenir el grau necessari. La Ita ho ha anat fent amb A0 i lliure.


Inici del tercer llarg


Els darrers passos de la quarta tirada.



El darrer pas, un xic complicat, cal anar a l'esquerra i és deixa fer millor. 


Contents al cim. 


Les vistes són meravelloses. 


La baixada a peu, potser més llarga que fent un ràpel, té com a premi les bones vistes.


Apa a escalar que el mon s'acaba!!!! 

1 comentari:

  1. Una via ben maca i que gràcies al Joan està sortint de l'oblit, me l'apunto !

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem