diumenge, 9 de juny del 2024

Montserrat - Manifestació d'escaladors i escaladeta a la Miranda dels Pas dels Francesos Via Verda

 Fa uns dies vàrem veure per les xarxes un manifest dels escaladors reivindicant que se'ns escolti i que hi hagi transparència en la forma de fer-ho. Aquest manifest feia una convocatòria per trobar-nos tots els escaladors interessats en el Monestir de Montserrat. 

Avui era el dia indicat i malgrat les previsions meteorològiques no ens acompanyaven, ens hem trobat una bona colla d'escaladors, jo diria entre 150 i 200. Ja era hora que ens féssim sentir!!      



Aquest és el manifest que avui s'ha llegit. 


Durant aquest dies els escaladors s'han anat adherint en aquest manifest. Ben segur que aquesta no és la darrera llista, però en algun punt he llegit que hi havien quasi 500 escaladors adherits. Tot un èxit !!


Durant els parlaments dels organitzadors. 


Després dels parlaments i la lectura del manifest s'ha donat per desconvocada la manifestació i uns quants hem anat caminant fins el monestir per fer-nos-hi una foto. 

Creiem que amb l'èxit de la convocatòria,  el Patronat s'hauria de reunir amb els organitzadors i canviar la forma d'actuar, trobant un punt d'equilibri a gust de tothom. També entenc que la FEEC també s'hauria d'implicar i escoltar més als escaladors. Ben segur que hem començat un camí i que seguirà..... 

MOLTES GRÂCIES ALS ORGANITZADORS. 

Peró ja que estàvem convocats a la manifestació a les 15h, ja havíem fet plans de fer una escalada a Montserrat i després anar-hi.  Així ho teníem preparat però aquest matí quan passàvem per Monistrol ja ha començat a caure quatre gotes, tot i que les previsions deien que començaria als vols de les 11h. 

Al final no ha fet res serio, però si lo just per fer-nos canviar de plans i hem acabat anant a repetir la via Verda a la Miranda del Pas dels Francesos.


Iniciant el primer llarg amb un temps ben tapat. 


Un primer llarg molt agraït de fer amb una roca excepcional que ens ha fet gaudir de valent  


El segon llarg segueix la mateixa tònica fins que perd verticalitat. 


Tot i així trobarem un ressalt bonic de passar. 


Entrant a la segona reunió. 


Des de la reunió veiem que es va tapant. 


Fent els darrers metres de la via. 


a 2/4 d'11 ja havíem acabat, molt corre per res, doncs després només han caigut quatre gotes mal comptades. 


La nostra ressenya. 


Aproximació: pujarem per les escales dels Pobres, fins just sota el Pas dels Francesos, on trobarem una canal a la nostra dreta que enfila vertical fins un collet, ara ens tocarà anar en diagonal a l'esquerra fins que veurem una alzina que ens permetrà baixar a la canal i pujar uns 5 metres fins el peu de via.

La Via: itinerari bonic, amb bona roca i d'una dificultat assolible, equipada amb espits de color verd amb molt bon estat. Recomanable. Possibilitat de combinar-ho amb una via a la Panxa, o altres agulles de Sant Benet.

1ª tirada. 20 metres V/V+. Des del peu de via, veurem la primera assegurança un xic amunt i que hi arribarem amb passos difícils i una roca un pel esmolada, després la roca ja és molt bona i terreny molt vertical fins a la reunió.

2a. Tirada. 35 metres. V, IV, III. Sortim vertical fins sota un ressalt que superarem gràcies a uns bons còdols després s'ajeu fins una lletja on trobareu una reunió antiga amb burinades. Anirem un xic a la dreta i seguirem trobant espits verds que per terreny més fàcil ens portarà a la reunió.

3ª Tirada. 20 metres. III. Sortim rectes fins sota d'un ressalt que superarem i després caminarem uns metres per fer la reunió en una alzina. Abans es pot fer una reunió, però amb burinades amb mal estat.

Descens: pujarem uns 10 metres i trobarem el camí que ve de Sant Benet i que us portarà a les escales dels Pobres.

Material: 10 cintes exprés + R

Apa a escalar que el mon s'acaba!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem