dijous, 20 de gener del 2022

L'Estartit - Roca Maura - Via Punxadits - 16/01/2022

 El bon regust de la darrera escalada al costat del mar, ens fa buscar a les vies pendents que tenim amb les característiques similars i ens surt la Roca Maura on hi hem escalat un parell de vies, però tenim pendent la Via Punxadits. Així que ja tenim una bona excusa per pujar a l'Estartit. 


Malgrat que està sobre mateix d'una urbanització i que en el cim hi ha unes antenes, la seva roca i les vistes sobre les Medes justifiquen plenament el viatge. 


Un primer llarg preciós i on ens adonarem el perquè del nom de la via.
 

En Rafel que s'ha apuntat en el darrer moment gaudint del mal de dits que produeix el canto tan afilat d'aquesta roca. 


Tot i que el dia està un xic encalitjat, les vistes des de la primera reunió sobre les Illes Medes ens enamoren. 


Un segon llarg vertical amb passos bonics ens faran gaudir d'allò més. 


Autoretrats a la primera reunió.


Amb la cordada que portem al nostre davant ens intercanviem algunes fotos. Aquesta és d'en Jaime Aguilera, Gràcies.



En Jaime fent la tercera tirada. 


En Rafel fent el tercer llarg

Donat que des de la segona reunió cal baixar un xic, aquesta queda a la mateixa alçada dels primers metres del tercer llarg i permet fer unes fotos ben boniques. 


l'Ita en els mateix lloc.


El que el sol va més baix a l'hivern permet fer uns autoretrats diferents


Iniciant el quart llarg.


Foto a la tercera reunió 


El quart llarg és ben vertical i força mantingut


En Jaime Aguilera li fa una foto en el Rafel entrant a la darrera reunió


Peus de gats i Illes Medes


Arribant al cim. 


Foto de dos amics molt amics. 


Altre cop els tres junts ben contents després de fer aquesta via. 


Us deixem la nostra ressenya.

Aproximació: seguir les indicacions que ens portaran a l'urbanització Roca Maura, pujar pel carrer Mediterrània fins que trobeu el carrer Montseny al final hi ha un lloc que es pot aparcar molt bé. D'aquí surt un corriol que us porta la zona d'escalada esportiva. Nosaltres hem tirat uns 250 metres enrere fins un lloc que hi ha un bloc gran al costat del carrer, des d'aquí surt un camí que amb 5 minuts uns portarà a peu de via.

La Via: itinerari molt bonic, ben trobat, semi equipat, amb passos preciosos, amb molt bones vistes sobre les Illes Medes, tot plegat fa imprescindible a tot escalador. Molt recomanable. 

1er llarg: 20 metres. IV+, V+/6a. Pujarem per un diedre que poc a poc es va adreçant i guanyant en dificultat. Roca excel.lent. 

2on llarg: 45 metres. V+, V, V+. Sortim verticals fins que es tomba una mica i és un xic més fàcil. Poc abans d'arribar  a la reunió trobarem uns passos força difícils. 

3er llarg:  25 metres. V, IV, V. Primer desgrimparem uns metres per començar a pujar per la paret del davant. Els primers metres es fan molt bé, però després cal superar un ressalt amb un grans blocs per entrar tot seguit amb una xemeneia que pujarem per la placa fins a la reunió.

4art llarg: 35 metres. V, V+, V+/6a, V.  Tirada vertical i força mantinguda on trobarem algun pas més difícil a la part alta abans d'entrar en el diedre de sortida. 

Descens: des del cim, seguir una pista en direcció Oest, quan tomba surt un corriol que amb 10 minuts us deixarà al cotxe.

1ª Ascensió: 18/5/2013 per Josep Grau i Josep Mula.

Material: 10 cintes exprés, joc d'aliens i camelots fins el # 2.

Dificultat: V+/ 6a , obligat V+


Apa a escalar que el mon s'acaba!!

4 comentaris:

  1. Hola! Molt xules les fotos 😁😉! I gràcies per les ressenyes, a nosaltres ens va agradar molt la paret i segur que tornarem!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jaime, a nosaltres també i alguna via més farem. Tot un plaer trobar-vos a la via.

      Elimina
  2. No la conec aquesta zona, es veu prou interessant, gràcies per la info. Aquesta no surt de vora el mar com les de Garraf o l'Estartit oi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jaume, aquestes estan sobre mateix del poble de l'Estartit, les vies més repetides són; la Poseidon, El Maño i aquesta que detallem avui. N'hi ha més i també d'esportives. Val la pena anar-hi.

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem