dimarts, 26 d’octubre del 2021

La Falconera - Garraf - Via Empotrament - 26/10/2021

 Just on piquen les ones del mar comença la muntanya, i avui volem gaudir d'aquest ambient tan extraordinari que és l'escalada sobre el mar, amb aquesta idea anem a la Falconera. La Via de l'Empotrament la teníem a les pendents i avui li toca sortir i passar a les fetes.




La primera tirada ja ens la coneixem, però tot i així anem en compte, doncs no val a badar, hi ha algun pas que la roca ens pot donar un ensurt, i no seríem els primers. 


La vida està plena de moments, i que a voltes passen tan ràpid que ni ens en donem compta. Per aquest motiu intento fixar-me amb tots els detalls al mateix temps que sento les ones com piquen a sota meu. Un moment per a recordar. 


També estem de sort i el dia ens acompanya, les llums són precioses. 


Aquest pitó avui ha dit prou, portava un munt d'anys en aquesta reunió, més d'una vegada l'havíem agafat per assegurar-nos, però després de molts anys, a sol i serena, al costat del mar s'ha rendit s'ha quedat a la ma. Passarà a formar part de la nostra col·lecció. Gràcies pels servies prestats...


Des de la primera reunió flanquegem uns metres més fins situar-nos sota de l'empotrament. Després seguirem vertical fins a una cova on farem la reunió. 


Entrant a la reunió que haurem muntat amb flotants i un parabolt. 


De la reunió sortim a la dreta i pasem per un esperonet fins que creuem una canal i entrem a la reunió a la segona cova.


l'Ita a la segona reunió amb el mar al fons. 


Restes de la segona reunió, millor no tocar-los. 


Entrant a la gran cova. 


Després de dubtar si sortir recte des de la reunió, optem per entrar a dins de la cova i sortir per la part alta, passos diferents i curiosos.


Sortir de l'empotrament i seguir escoltant el remor del mar, no té preu, i més quan seguixes veient l'aigua ben clara. (No sempre és així).


Per sortir fins el cim, sortim per la Vertical, sense dubtes un llarg preciós.  


l'Ita el gaudeix d'allò més. 


Un llarg més i ja som el cim. 


Buscant una mica encara trobarem algun pas bonic. 


Les vistes des d'aquí són ben boniques i més avui que fa un dia especialment clar. 


Acabem de pujar el cim on han reconstruït el pedró 

Avui marxem cap a casa ben contents, un dia preciós, una via que ens faltava i en un entorn meravellós, que més volem?


La nostra ressenya.

Aproximació: des de l'aparcament anirem caminant fins arribar en uns blocs on veurem un cartell i un parabolt per assegurar-nos. 5 minuts. 

La via: escalar al costat del mar, sempre resulta bonic. Un itinerari diferent, on haurem d'estar avesats a escalar amb roca a controlar i a assegurar-nos amb assegurances flotants que, per cert, queden molt bé. La sortida per dalt li dona un plus al conjunt. Recomanable. 

1er llarg:  30 metres. IV, IV+. 3 assegurances.  Començarem el flanqueig i de seguida haurem de baixar una mica, després ens trobarem amb un tram més delicat fins arribar a un bon replà on haurem de seguir flanquejant amb un pas un xic difícil uns metres abans d'entrar a la reunió.

2on llarg. 25 metres. V-. A equipar.  Sortim de la reunió flanquejant a l'esquerra fins que veurem a sobre nostre una especie de canal diedre i una cova. Pujarem en compte amb la roca fins la cova. Reunió amb un parabolt, però que podrem reforçar molt bé amb l'ajuda de flotants. 

3er llarg. 20 metres. V-, IV.  1 parabolt. Sortim per la dreta de la cova i pugem per un  esperó fins que veurem que podem anar a l'esquerra trobar un parabolt, uns passos un xic bruts per la vegetació i entrarem a la cova. Reunió amb 2 parabolts,

4art llarg. 40 metres. V, V-, IV. A equipat. Nosaltres hem anat per dins de la cova i hem sortit per dalt amb un pas força aeri, després ja per terreny un mica més fàcil hem anat pujant fins un pont de roca. Des d'aquí hem anat en tendència a la dreta fins arribar a la reunió. 1 parabolts i varis espits. 

4art llarg bis. 35 metres. Caminant fins a sota d'una placa, hi ha dues vies equipades. Nosaltres hem pujat per la de l'esquerra.

5è llarg. 25 metres. V, V+. equipat amb espits.  Sortim verticals amb una roca extraordinària on gaudirem d'allò més. Poc a poc la via ens portarà a la dreta sota d'un petit ressalt que superarem molt bé gràcies a la bona pressa. Un llarg preciós. 

6è llarg. 30 metres. IV, II.  A equipar. Sortim per l'esquerra i anem a buscar un petit ressalt que superarem amb passos bonics i gens difícils després seguirem pujant, ara grimpant fins a la reunió al final d'un cable que ens quedarà a la nostra dreta. D'aquí al cim caminant.

Descens: des del cim anirem en direcció sud per un corriol que ens portarà en un collet, des d'on veurem que surt una pista que seguirem fins a passar el túnel per sota del tren i arribar a l'aparcament. 

Material: un joc de friends fins el C #3, 10 cintes exprés + R.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!

2 comentaris:

  1. Molt bon reportatge i unes fotos precioses!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Pilar. El lloc és preciós especialment en dies molt clars com ahir.

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem