dijous, 23 de setembre del 2021

Malanyeu - Paret del Devessó - Via Aina. 21/09/2021

Sembla que aquestes tempestes del mediterrani no arriben a l'oest i segons la meteo durant el matí farà bo a Malanyeu. Així que cap allà anem que hi falta gent.


Gràcies a les darreres pluges, els camps tornen estar preciosos, només per aquestes vistes ja val la pena arribar-s'hi. 


Un detall de la Via Aina, va per les plaques del centre de la paret.

Avui ens fa il·lusió repetir la via Aina doncs el darrer cop que la vàrem fer vàrem anar molt ràpids i ens sembla que no la vàrem gaudir prou. 


Nostre ressenya de quan la vàrem fer a l'any 2018 


Peu de via.


L'Ita començant el primer llarg. 


Un pas bonic només començar li donen alegria aquest primer llarg. 


La darrera placa del primer llarg on gaudirem dels forats típics d'aquesta roca. 


La primera reunió. 


Un placa molt compacta i bonica per iniciar el segon llarg. Després trobarem una segona placa més difícil però si ens sabem col·locar bé superarem sense problemes i sinó sempre tindrem la possibilitat de fer A0 per ajudar-nos. 


L'Ita en el tercer llarg. 

Des de la reunió costa fer fotos en el diedre de sortida del tercer llarg, hi ha uns arbres que ho dificulten, tot i així, utilitzant el zoom, encara hem pogut salvar-ho. 


Els darrers metres estan molt ben trobats i permet arribar a dalt amb uns passos força bonics. 


Gaudint dels darrers passos. 


Foto Cim. 

Aproximació: nosaltres sempre deixem el cotxe al costat d'uns contenidors que hi ha abans d'arribar al poble. Des d'aquí baixem per una pista cimentada fins que podem entrar en un camp que ens porta en una altra pista que ens deixarà al torrent.  Després anem seguint el corriol fitat que porta a peu de paret i només haurem de cercar el nom de la via a l'inici. 

La Via: itinerari de tres llargs que busca sempre la millor roca i les parts més netes d'aquest tros de la paret. L'escalada és agradable, ben trobada i només hi ha un pas un xic més difícil (6a) però que podrem fer amb Ao si volem. Totalment recomanable. 

Descens: a nosaltres sempre ens agrada baixar caminant, però en aquest cas pensem que és millor baixar en ràpel per la mateixa via on haurem de fer 2 ràpels (del cim a la 1ª reunió i d'aquí a terra) o tres ràpels aprofitant les mateixes reunions, tot dependrà de la llargada de les cordes. 

1er llarg. 40 metres. III, IV+, IV.  Pugem fins sota un ressalt que passarem d'esquerra a dreta i després anirem seguint per la placa fins a la reunió.

2on llarg. 30 metres. V, 6a, V. Superarem una placa només sortir de la reunió i seguirem per un terreny fàcil fins sota de la següent placa. Veurem que hi ha una fissura a la dreta dels parabolts que ens anirà bé per guanyar alçada primer amb les mans i després amb els peus fins arribar a unes presses molt bones que ens ajudaran a sortir d'aquest tram més difícil. La resta fins a la reunió segueix sent dret i força bonic.

3er llarg.  20 metres IV, IV+. Sortim verticals fins situar-nos sota d'un diedre que seguirem fins el cim.

1ª Ascensió: Joan Baraldés i Jordi Martínez 

Material: 10 cintes exprés + i un joc d'aliens. 

Apa a escalar que el mon s'acaba!!


2 comentaris:

  1. Enhorabona ! la Ita fa cara de son, i és que la nit en blanc de la Matagalls costa de superar...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Jaume! Fa una cara estranya perquè està a contrallum, però per ella el dilluns ja hauríem anat a escalar. No ha tingut ni una "agulleta".

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem