diumenge, 25 de juliol del 2021

Coll Roig - Via Diedre Joan Colet - 25/07/2021

 El darrer cop que vàrem estar a Coll Roig ens vàrem trobar a Santi Sanz que estava obrint aquesta via. Certament ha sortit una via força bonica, d'un lloc que no ho semblava pas, i a l'ombra pel matí.

Avui hem arribat força d'hora hi ja hem vist quatre cotxes al pàrquing, tots buscàvem la frescor matinal i l'hem trobat. No hem passat gens de calor. 


Nostra ressenya


Detall per on va la via


Gaudint del primer llarg.


Vist des de lluny sembla impossible que pugui sortir un llarg tan reeixit. 


Darrers metres més fàcils de la 1ª tirada.


Placa del segon llarg on hi trobarem un bon passet.


Un llarg on hi hagut feina a netejar, però que a quedat força bé. 


A la segona reunió bis. 


Un tercer llarg ben trobat. 


l'Ita a plena feina. 


Encarant el darrer tram.


Al final li ha sortit el 6b, però ha donat feina.


Els primers metres del darrer llarg, roca brutal.  


Ara ja per terreny més fàcil fins el cim. 


Contents al cim. 

Aproximació: des del Coll Roig agafarem un  corriol que porta a les vies, quan trobem una tanca petita, la passarem i seguirem fins arribar quasi a l'inici de la Via Malalts de Roca, abans però pujarem a l'esquerra arran de paret fins el peu de via. 10 minuts.

La Via: malgrat la visió des del coll no és veu massa atractiva, hem de dir que ens sorprès molt agradablement i ens ho hem passat molt bé. La via va en diagonal tota l'estona i sempre amb molt bona roca, passos molt reeixits i sempre excel·lentment  equipats, tots i així ens anirà bé algun friend mitja per la segona i quarta tirada. Totes les reunions estan equipades per rapelar.  Dificultat màxima obligada V, V+. 

1er llarg: 30 metres. IV+, V, V+, 6a, V, IV.  Sortim en diagonal a l'esquerra per anar a cercar un esperó, poc a poc la dificultat va augmentant i just en un pas que hi ha unes presses invertides trobaren el pas de la tirada (Possible Ao) després per terreny més senzill fins a la reunió.

2on llarg: 28 metres. IV, V, IV. Sortim verticals per la placa i poc a poc es va posant més difícil, just a la meitat trobarem el pas més complicat, però anant un xic a la dreta ens sortira bé, després seguirem vertical fins a la reunió. Nosaltres hem anat directes a la 2ª reunió bis fent una desgrimpada de III. En aquest llarg en posat en Camelot 0,50

3er llarg: 30 metres, IV+, V, V+, 6b+(Ao), Sortim en diagonal a l'esquerra, primer fàcil, però poc a poc ens trobarem que les presses de peu són justes i les de mà també, però anirem seguint fins els tres darrers parabolts on jo he fet Ao i l'Ita, de segona, ho ha fet en lliure. 

4art llarg: 20 metres, V, IV+, IV. Sortirem de la reunió amb un pas fi fins entrar en el diedre per superar un tram dret, després seguirem per la placa fins el cim. Hem posat el C 0,50 i 0,75

Descens: des de la reunió anirem a l'esquerra unes metres i ja trobarem el camí de baixada que ens portarà al Coll altre cop. 15 minuts. 

Material: 12 cintes,  i Camelots 0,50, 0,75 i 1. + R. 

Apa a escalar que el mon s'acaba!!!

 

2 comentaris:

  1. Enhorabona ! fa poc vam veure com la repetien, queda pendent, veig que us va agradar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. En linea a les del Santi millor del que sembla. Val la pena.

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem