diumenge, 16 de maig del 2021

Sant Llorenç del Munt-Roca de l'Aguilar- Les Arenes-Via Orella de l'Os - 14/05/2021

 Aquesta setmana no disposem de massa temps, així que anem aprofitant com podem les hores que disposem. Alguns dies al matí i altres a la tarda. 

Quan disposes de poc temps i a la tarda, Les Arenes és una bona opció. Addicionalment, com té una orientació oest, podreu gaudir del solet.



Ressenyes de la zona.


Avui hem optat per la Via Orella d'Os, via oberta pel company Jaume Planell i que recorre un pany de paret amb molt bona roca. El nom està molt ben trobat, doncs trobarem aquesta planta en diferents lleixes de la via.



Un primer llarg ben equipat amb un 6a amable, doncs es deixa fer molt bé. 


Els passos molt bonics i "disfrutons". Només té un però, que és massa curta. 


L'Ita sortint del tram vertical. 


L'entrada a la reunió. 


El segon llarg en el tram més dret sortint de la reunió. 


Uns metres bonics i d'escalada agradable. 


Els darrers metres per terreny fàcil. 


Arribar a dalt i parar-te un xic a veure a La Mola és tot un luxe. 


Si baixeu a peu, poc abans d'arribar a l'aparcament podreu contemplar aquesta cabana de pedra seca que està molt ben conservada. 

Us deixem la ressenya de Santllors.


Aproximació: Si veniu per la carretera que va de Castellar a Sant Llorenç, un cop passat el quilometre 12, trobareu una indicació que anuncia que a mà dreta hi ha una àrea d'esbarjo i la pista que va al petit nucli urbà de Les Arenes. Entrarem a l'àrea i seguirem per la pista que surt a mà esquerra, trobarem un pont que passarem i tot seguit a mà dreta haurem de deixar el cotxe en una bona esplanada. Sobretot no seguiu fins Les Arenes, doncs és difícil d'aparcar i els veïns és molestaran. Després seguirem per la pista fins a trobar un camí ampla que surt a la dreta de la primera casa. Conforme anem guanyant alçada el camí s'estreny, però anirem seguint fins que ens porta a la base de la paret en la part més alta. Tot seguit anirem a l'esquerra arran de paret fins que trobarem el peu de via. 

La Via: Itinerari curt, amb bona roca, ben equipada, on podreu gaudir d'una escalada plaent. Totalment recomanable.

1er llarg: 30 metres. 6a/V+. Sortirem verticals amb passos fins, però que la qualitat de la roca convida a gaudir dels mateixos, un cop es tomba haurem d'anar a la reunió de l'esquerra.

2on llarg: 30 metres. V+/Vè. Sortim per l'esquerra de la reunió i després verticals amb una escalada difícil però molt agraïda. Un cop superats els primers 10 metres, la paret es tomba i ja per terreny més fàcil fins a la reunió.

Descens: podeu baixar per la mateixa via o a peu per un camí que hi ha a la carena que us portarà directament a l'aparcament. Aquesta darrera opció només l'utilitzarem en el cas de que no tinguem cap cordada a peu de via o en les vies del costat.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!

2 comentaris:

  1. Enhorabona, content que us hagi agradat; mai havia equipat una via, i va ser ajudant al Jordi Homet, el veritable impulsor i equipador actual, que em va deixar aquest pany de paret que restava per a que l'obrís jo. Va ser equipada per baix i dic equipada i no oberta, ja que pujava assegurant-me amb un Jumar a una corda estàtica, però la progressió va ser tota natural i al final sota la pluja...

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem