dimarts, 15 de desembre del 2020

Sant Llorenç del Munt - Cinglera de les Onze Hores - Roca dels Monjos - Via 3ª República - 15/12/2020

 Avui hem sortit amb l'idea de fer la Via Esbarzers, però en el desplom del segon llarg hi falta un spit que està trencat. Ho hem provat de diverses maneres però no hem pogut agafar el següent així que ràpel i anem a una via del costat la Tercera República. Hi haurem de tornar a veure si podem posar el parabolt. 


Roca dels Monjos.


Primera tirada de la Via dels Esbarzers. 


Després de l'intent frustrat ràpel i a per una altra. 


1ª Tirada de la Tercera República. Passos amb lliure, passos amb Ao i algun pas d'estreps. 


Darrers metres per entrar a la 1ª Reunió. 


Segon llarg, vertical, i on caldrà tibar. Nosaltres el partim sempre en dos així, podem fer fotos. 


Entrant a la segona reunió que fem un xic a l'esquerra amb quatre burils. 


Aquesta part del segon llarg, tercer de la nostra ressenya, la roca és molt bona i el llarg és força vertical fet que et permet gaudir d'uns passos força interessants. 


l'Ita en el seu terreny. 


Algun pas, fins i tot desploma un xic. 


Arribant a la reunió. 


En aquesta reunió trobareu les dades de la 1ª Ascensió. 


Nosaltres en lloc de sortir amb artificial pel sostre, anem a cercar els darrers passos de La Paret dels Monjos, que són molt xulos i on cal fer una bona tibada. 


l'Ita superant el pas desplomat. 


Sota de l'alzina on muntem la reunió ens trobem aquesta urna abandonada. Només hi ha el plàstic que contenia les cendres. Segur que les cendres les van esventar des d'aquesta punta, el lloc és prou bonic per fer-ho. Entenc que ho vulguin fer, però em costa d'entendre que abandonin l'urna aquí amagada en lloc de tornar-la i portar-la a la deixalleria. Aquest any ja és la segona que trobem. 


Foto del cim. 


Aprofitem la ressenya d'una ascensió anterior. És la nostra versió de la via, ja que nosaltres, tal com hem explicat, no hem sortit pel sostre i la segona tirada l'hem partit en dues parts. 

Aproximació: deixarem el cotxe a l'aparcament del dipòsit, després anirem a buscar el camí dels Monjos que passa quasi per sota de la cinglera, poc abans anirem a l'esquerra per anar a cercar el peu de via. 

La Via: itinerari un xic forçat que combina el lliure i l'artificial amb passos bonics. La superació del sostre pot resulta interessant per fer practiques d'artificial. 

1ª Tirada: 25 metres. III, Ao, IV, Ao/A1, V.  Des del peu de via ja veurem les assegurances d'aquest llarg. El principi anirem en Ao o en Ae, fins que farem una sortida a la dreta i farem uns passos més en Ao, o Ae. per seguir a continuació amb lliure fins a la reunió.

2ª Tirada: 25 metres. IV+, V, V+/Ao V.  Sortim rectes de la reunió amb uns passos que ens portaran en una zona vertical i amb algun pas desplomat. Arribats aquí podrem combinar el lliure amb l'Ao fins que ja podem anar en lliure. A la nostra esquerra veurem una reunió amb burils que la podrem fer.

3ª Tirada: 25 metres, V. Seguirem per unes plaques verticals i amb bona roca. Els passos són bonics i per gaudir fins a la reunió. El canvi de roca es fa notar.

4ª Titrada: 10 metres, IV. V+.  La via surt pel sostre amb artificial, però a nosaltres ens agrada més sortir per la dreta superant un desplom amb una roca excel·lent. 

Descens: Caminant en direcció Nord fins que trobem el camí de baixada que ens portarà fins el pàrquing.

Material: 16 cintes exprés, 1 estrep.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem