divendres, 4 de desembre del 2020

Montserrat - Paret de la Codolosa - Via La Tribu - 01/12/2020

Primera escalada del mes desembre. Aquest any tan estrany sembla que es vol acabar i a veure si el vinent ens dona més llibertat d'acció. 

El temps que donen és un xic nuvolat i amb vent del nord farà que les temperatures siguin més baixes, així que no ens compliquem la vida i anem a la Paret de la Codolosa on segur que alguna cosa farem.

Quan arribem ja hi ha 2 cordades penjades i una tercera preparant-se per a començar. Mirem quina via podem repetir i que a la vegada estem protegits de les pedres. Al final ens decidim per La Tribu que va pel mig de la paret.
 

Vista de la paret d'arxiu. 


Començant els primers metres. No fa fred però no ens sobre res. 


Darrers metres abans d'arribar a la primera reunió. 


El segon llarg té un tram de 6b, com no em veig en cor de forçar-ho mi poso amb A0, però em costa massa i al final he posat un peu en una baga. Els anys no perdonen i això es nota més quan repeteixes una via i recordes com la vares fer el darrer cop.


Un cop posat el peu en la baga en la segona assegurança, la cosa ja es veu més clara. 


Arribant a la segona reunió. 


Sortir de la segona reunió ens ha portat una estona, no li trobàvem per on, al final ha sortit. 


El tercer llarg és una joia amb una roca excepcional. 


Com és molt curt ens ho anem mirant amb detall. 


Com volem baixar a peu fem un llarg més. 


Llàstima del dia, perquè les vistes sempre són boniques des d'aquí dalt. 


Ens fem la tradicional foto al cim. Això si, ben contents...


Us deixem la nostra ressenya. 

Aproximació: Des de Collbató, concretament del Carrer dels Graus, agafarem la drecera del Frai Garí, fins que veurem que surt un camí molt marcat a la nostra dreta, el seguirem fins al peu de paret.

La Via: itinerari que va pel mig de la paret i molt ben aconseguit. Totalment equipada. 

1ª Tirada: 35 metres.  IV, V-. Ens situarem a la vertical d'un gran arbre i veurem que per sota a la seva dreta es veuen dos parabolts que marquen els primers metres. Superat aquest tram anirem darrere de l'arbre i veurem un tram força vertical i un xic difícil però que està ben assegurat. Superat aquest tram la tirada es tomba fins a la reunió.

2ª Tirada: 25 metres. Ao o Ae, o 6b, V+, V. Sortim per l'esquerra de la reunió fins situar-nos sota d'un tram desplomat, sembla lluny la primera assegurança però si ens estirem s'arriba bé. Des d'aquí i en funció de les nostres forçes, farem 2 passos Ao, Ae, o en lliure per entrar en la placa que gaudirem fins a la reunió. 

3ª Tirada: 20 metres. 6a o Ao, V+, V. Des de la reunió sortim verticals  per anar un xic a l'esquerra i després tornar a la dreta fins el segon parabolt, des d'aquí anirem un xic en tendència a l'esquerra i després vertical fins a la reunió. Des d'aquí ja podem baixar en 2 ràpels fins a peu de via. Si voleu baixar  caminant us quedarà un llarg fins el cim. 

4ª Tirada: 15 metres. IV. Des de la reunió anireu per terreny fàcil a la dreta fins sota d'una placa assegurada amb un parabolt. Un cop superada aquesta placa trobareu la reunió. 

Descens: podeu baixar en dos ràpels des de la tercera reunió o caminant des de la quarta.

Material: 7 cintes + R i 1 estrep opcional.

1ª Ascensió: Josep Escofet i Jean Ch. Peña. any 2008.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem