dilluns, 5 d’octubre del 2020

Sant Llorenç del Munt - El Paller de les Fogueroses - Via Normal 04/10/2020

 Les Fogueroses és un entorn idíl·lic del massis de Sant Llorenç del Munt.  Malgrat, actualment hi ha gent per tot erreu, aquest apartat encara queda un xic fora de la massificació. De tant en tant és bo anar-hi a treure el cap. Per nosaltres va ésser un lloc on poc a poc ens vàrem anar introduint en el mon de l'escalada.

En el cas de l'Ita, el Paller, va ésser la seva primera escalada amb el Pep Graells, després al cap de 4 anys i vàrem anar plegats. De tot això fa quasi 50 anys, i avui, quan baixàvem per la canal per anar al peu de via, no ho recordàvem amb massa precisió. 


Des del mirador que hi ha davant del Paller, hem pogut gaudir d'aquesta agulla que sobre surt de la vessant nord.

Un cop situats el coll per començar, tenim un xic de dubtes, doncs bufa un fort vent del nord i fa força fred. Com deixem les motxilles al coll, i per tal de que no marxin, pel fort vent, hi hem posat algunes pedres. 


Uns primer passos bonics i amb bona roca ens portaran a un terreny més senzill i on caldrà controlar la roca. 


Després pujarem per un diedre canal senzill fins el cim. 


Com algú va posar un parabolt i li han tret la xapa, nosaltres l'aprofitem amb aquest cable. 


Un pitó ple d'història ens assegurarà la progressió pel diedre. 


Darrers metres superant aquest petit diedre amb molt bona roca. 


Foto el cim amb el Montcau que ens vigila. 


Foto cim amb el pedró. 


Molt bona vista de l'Agulla Petita de les Fogueroses, que la deixem per repetir-la un altre dia. 




Ja que estem aquí ens arribem a veure la Roca Cavalcada. 


Us deixem la nostra ressenya. 


Aproximació: Des de Coll d'Estenalles agafarem la pista asfaltada que ens portarà a Coll d'Eres, després seguirem pel camí que porta a la Mola, passats uns 500 metres i després de la pujada, veurem que el camí es bifurca, i el de la Mola segueix per la dreta i els de les Fogueroses surt per l'esquerra. Passats 15 metres trobarem un gran pedró que ens diu que estem en el camí correcte. Seguirem per aquest corriol fins arribar a una clariana, baixarem per la mateixa fins a trobar un caminet a l'esquerra (fita) que ens portarà fins el mirador del Paller. Des d'aquí agafarem la canal de l'esquerra que ens portarà al peu del Paller, ara només ens restarà pujar al collet on comença la reunió.

La Via: itinerari bonic, sense grans dificultats que ens portarà al cim d'aquesta bonica agulla. A destacar que la primera ascensió es realitzar a l'any 1928 per Abelló, Trencs, Griera i Aligué del C.E. de Terrassa.

Material: 4 cintes exprés, Camelot #1, i cable per escanyar l'espàrrec del parabolt. 

Ascensió: des del collet superem uns metres drets, amb bona pressa i amb bona roca (parabolt sense xapa), després per terreny més senzill, però on haurem de controlar la roca,  (podreu posar un Camelot #1) arribarem al peu del diedre on hi ha el pitó. Seguirem el diedre senzill fins arribar a un arbre on podrem posar una baga i després uns passos més i arribarem al cim. 

Descens: ràpel de 25 metres per la mateixa via. Porteu alguna baga per deixar, doncs és una agulla que es fa molt poc i segurament serà millor canviar-les. Nosaltres vàrem deixar un mellon més gros per assegurar que les cordes segueixen. 

Regulacions: l'escalada no és permesa des del 1de gener al 31 d'agost.

Apa a escalar que el mon s'acaba. 

3 comentaris:

  1. Màgica via en un entorn màgic i sublim, os felicito macos. Os vem veure sortir del parking. Una abraçada.
    Salut i vies amb encant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Sergi, realment és un lloc preciós. No us vàrem veure en el pàrquing a veure si ens veiem un altre dia.

      Elimina
  2. Enhorabona parella! Una via atractiva amb un inici potent i de difícil protecció, la resta un gaudi. La vaig fer amb el Sergi no fa pas massa.

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem