dissabte, 17 d’octubre del 2020

La Peña Predicadera - Via Jabalí Errante - 11/10/2020

 Després de veure que hi havia molta gent a la Peña Rueba  marxem a La Peña Predicadera, pensant que estaria millor i certament hi havia menys gent, però com només hi ha 8 places de pàrquing vàrem arribar abans de les 8 i ja només en quedava una plaça, ja que molta gent s'hi havia quedat a dormir. Al cap de uns 15 minuts estava tot el voltant plé.  Després va arribar un senyor i ens va amenaçar d'avisar a la Guardia Civil. Ningú li va fer cas, però us ho explico per si fa el cas. 

Nosaltres hem dormit a la trenca de la carretera que va a la presa del pantà i hem estat molt bé i molt tranquils. Ha fet força vent del nord i al matí feia força fred, sembla que de cop vol entrar l'hivern.


Deixem la furgo i començem a caminar. Som els primers de sortir així que no tindrem ningú al davant.  El dia és molt clar gràcies al vent. 


Ens parem una moment per veure els Mallos de Ligüerri, però seguim caminant ràpidament, el fort vent no convida a parar-se.


Fins que ens situem sota de la paret hem patit el fort vent i també un xic de fred. Després a la via hem estat molt bé.


Un primer llarg senzill, però molt bonic. 


Montant la primera reunió. 


Començant a escalar la primera tirada de segon. 


El segon llarg un xic més difícil però al mateix temps molt bonic. 


Iniciant el tercer llarg, ara cal superar aquest ressalt. 


La bona roca fa que els passos siguin força bonics. 


Un dia clar i transparent com n'hi ha pocs, els colors ressalten molt més. 


Entrant a la tercera reunió sortint del ressalt. 


Preparant per superar aquesta panxa amb 3 passos d'Ao. 


Panxa superada, ara a gaudir dels passos bonics de la canal d'aigua. 


La quarta reunió sota del sostre característic de la via. 


Arribant a la quarta reunió. 


Ara toca anar a l'esquerra per sortir per una placa que ens portarà al final de la via. Ostres quin greu tot lo bo s'acaba. 


Formes i ombres que li donen un to especial. 


Sortint de la reunió sota del sostre. 


Assegurant atentament i al mateix temps satisfeta de la via. 


Foto cim 


Mallos de Liguerri, amb el Puro, La Mitra i el Huevo de Sant Cosme a primer terme, quasi amagat.

Us deixem la nostra ressenya.

Aproximació: Des de l'A22 agafarem la sortida que indica  Liesa i Ibieca. Un cop passat el poble de Ibieca , uns quilòmetres després arribarem a una creuilla que a la dreta indica el poble d'Aguas i a l'esquerra Osca. Agafarem direcció Osca i a uns 50 metres a la dreta trobarem una trenca que ens portarà per una carretera estreta fins una rotonda que passarem per agafar una pista de terra que indica a Sant Cosme. La seguirem fins arribar a l'aparcament de la Tejeria.

Ara agafarem la pista que indica San Cosme i Sant Damián i a uns 10 minuts trobarem una trenca a la dreta i seguirem per una pista poc marcada que ja es veu que va directa a las parets. La seguirem fins arribar a una torrentera que creuarem i tot seguit trobarem un camí fitat que ens portarà al peu de les vies.  Al peu de la via hi ha un pedró i el nom.

La Via: itinerari curt però molt bonic que segueix un esperó molt marcat. A la part final anirem a l'esquerra per evitar un sostres característics i així arribar a dalt. Via equipada per gaudir-la sense patir.

1er llarg:  30 metres. III+ , 4 parabolts. Pugem verticals pel fil de l'esperó.

2on llarg: 35 metres. IV.  7 parabolts. Seguim pel fil de l'esperó amb una escalada molt agradable.

3er llarg: 25 metres. Vé. 3 parabolts. Sortim de la reunió per l'esquerra per superar un ressalts més dret, després per terreny fàcil fins a la reunió.

4art llarg: 45 metres. A0-6a+. 9 parabolts. Sortim per la dreta per anar a cercar 3 parabolts molt junts que ens permetran superar una petita panxa. A continuació  per un canaló format per l'aigua, amb passos divertits. Tot seguit tornarem a seguir pel mateix esperó fins a la reunió.

5è llarg:  25 metres II, IV. 3 parabolts. Sortim per l'esquerra de la reunió i ben aviat trobarem un parabolt, després anirem caminant per una repisa fins que trobarem una placa que un cop superada ens portarà a la reunió.

Descens:  Tot seguit trobarem fites que pugen fins que ens faran passar una canal, seguirem pujant una mica amb tendència a l'esquerra per baixar i trobar un corriol que ens portarà al camí de pujada.

Material: 10 cintes + R.

Apa a escalar que el mon s'acaba!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem