dimarts, 29 de setembre del 2020

Malanyeu - Paret del Devessó - Via Del Guillem 29/09/2020

 Feia temps que no anàvem a Malanyeu i hem vist que recentment s'ha fet força la Via Del Guillem, i com ens falta a la col·lecció hi fem cap.



Una via fàcil de localitzar, doncs comença just en el punt més alt de la piràmide. 
El peu de via està marcat amb una G. 


L'Ita iniciant la primera tirada. 


Passos típics de la roca de Malanyeu. 


Segon llarg, curt però força ben trobat. 


Just en aquest punt han tret un parabolt, però ho podem assegurar amb un alien groc o amb una baga a una savina a l'esquerra. 


Tercer llarg envoltat d'arbres per arreu. 


Arribant a dalt. 


Iniciant el segon ràpel. 


A Malanyeu sempre hem de mirar al nostre darere. 

Us deixem la nostra ressenya.

Aproximació: nosaltres sempre deixem el cotxe al costat d'uns contenidors que hi ha abans d'arribar al poble. Des d'aquí baixem per una pista cimentada fins que podem entrar en un camp que ens porta en una altra pista que ens deixarà al torrent.  Després anem seguint el corriol fitat que porta a peu de paret.

La Via. Una via que intenta trobar el seu espai en un lloc que ja està força ocupat i amb força vegetació. Per fer-la però no per repetir-la.

1er llarg: 30 metres. 1 pont de roca i parabolts. IV, V, V+ (un pas) V, IV.  Un llarg de placa força bonic i típic de la zona. Atenció a l'entrada de la reunió que és un xic trencat i poden caure pedres. Reunió en un bon arbre ja que han desequipat la reunió. 

2on llarg: 25 metres. 1 pont de roca, i parabolts. IV. III.  Llarg prou ben trobat. Sortim un xic a la dreta a cercar una placa que pujarem fins entrar en un terreny més trencat que ens porta a la reunió en un arbre. 

3er llarg: 30 metres. 1 pont de roca i parabolts. IV, V, V+, V. III.  Sortim vertical per un terreny trencat que ens portarà en una alzina, seguirem vertical per una placa amb una fissura transversal després trobarem un pas un xic més difícil però ben equipat, tot seguit anirem a l'esquerra per terreny fàcil on trobarem la reunió i l'inici dels ràpels.

Descens: 3 ràpels. 28, 25 i 30 metres.

Material: 10 cintes, i semàfor d'aliens (Opcional).

1ª Ascensió: F. Panyella i J. Baraldes. 2019.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem