dissabte, 29 d’agost del 2020

Ripollès - Montgrony - Coll Roig - Via Ullets d'Esmeralda - 24/08/2020

La darrera vegada que vàrem estar a Coll Roig vàrem començar per la Via Diedre Tall D'Oca i vàrem acabar per la Via Ullets d'Esmeralda. 

Avui hem anat per fer l'Ullets d'Esmeralda, i ens ha agradat molt. Com hem anat d'hora fins hem estat sols a la zona, fins que pràcticament estàvem acabant la via. Tot un tresor escalar sols en aquest lloc. 


Una bona vista de la via. 


l'Ita en el primer llarg, ara ja té clar que haurà d'anar a l'esquerra per fer la reunió. 


Un segon llarg fantàstic amb les assegurances justes i necessàries, passos típics de canaleres, on caldrà una confiança plena amb l'adherència dels peus. 


Ens ha sortit una competidora i sembla que ho troba més fàcil que nosaltres. 


El tros de franqueig per entrar a la 2ª reunió. 


El tercer llarg es deixa fer fins el segon sellament, però després caldrà "apretar" fort als peus i confiar al màxim amb la seva adherència fins arribar a la propera assegurança, a partir d'aquí la dificultat baixa fins al a reunió. En aquest tram jo li posaria 6a, potser no ho he sabut trobar. 


Gaudint dels darrers metres del tercer llarg. 


Tant que m'ha costat aquest pas i lo bé que ho ha passat ella. 


A gaudir al màxim en aquest llarg i per això està tan contenta. 


Una reunió molt còmoda. 


Un pas més i una grimpada fins el cim. 


Aquesta reunió està arreglada com si fos un jardinet. 


Foto cim. 


Mentre baixem ens paren per gaudir de les vistes, especialment en aquest punt que podem veure el Pedraforca al fons. 


La nostra ressenya. 


Aproximació: des de Coll Roig seguirem un corriol fins una tanca que la passarem i seguirem pujant per una tartera amb pedres sicades, després seguirem per sota de la paret fins al peu de via.


La Via: una joia per gaudir de les canaleres, on haureu d'escalar  entre assegurances, doncs, hi ha les justes i necessàries per gaudir de la via. El 2on llarg és magistral i el tercer també.

1er llarg: 25 metres, IV, Vè.  el començament és comú per les dues vies; Diedre Tall d'Oca i Ullets d'Esmeralda, però haureu de tenir cura en anar a l'esquerra per terreny fàcil fins a la reunió.

2on llarg: 55 metres. Vè,V+.  Tirada força llarga, però penso que aquest fet li dona un plus més. Primer sortirem verticals i un xic a l'esquerra per un tram dret, després entrarem en el primer tram de les canaleres. Un cop superat, tindrem un tram fàcil per enllaçar el segon tram de canaleres, primer anirem per la dreta, després per l'esquerra i quan ja trobem més forats verticals. Finalment farem un flanqueig a l'esquerra, amb pressa petita, però molt adherent fins que podem entrar a la reunió.

3er llarg: 30 metres. Vè, V+, 6a, Vè, IV.  Sortim verticals fins el primer sellament, aquí haurem d'entrar a la canalera i anar oberts amb la canalera de l'esquerra, passos que cada cop es van posant més tècnics fins arribar a la tercera assegurança on trobarem el pas més difícil. Després ja per terreny més fàcil fins a la reunió.

4art llarg: 40 metres, III, IV, III. Sortim per l'esquerra fent un flanqueig fàcil fins situar-nos sota d'un ressalt que superarem per un petit diedre, després anirem pujant per l'esperó fins arribar a un arbre gros on farem la reunió.  Pot anar ver algun alien per assegurar el tram final.

Descens: anirem a l'esquerra a cercar un coll, després anirem baixant per un herbei fins que trobem uns trams equipats,  passarem pel peu de les vies d'aquesta zona i seguirem baixant còmodament fins el cotxe.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem