dissabte, 2 de novembre del 2019

Excursions per Pics d'Europa, Ruta del Cares i Pico Susarón 1.878 m. 28 i 29/10/2019


Les primeres neus a Pics d'Europa.

Aprofitant l'hospitalitat del Ramon i la María, hem anat a passar un cap de setmana a Pics d'Europa. Ha estat un cap de setmana extraordinari. Anar per aquestes valls amb aquests amics ens ha permès conèixer amb detall uns racons sensacionals. Hem fet un parell de excursions però també hem gaudit d'unes vesprades llargues, ens ho hem passat d'allò més bé. 

El dissabte volíem fer una excursió a un dels cims més característics, però les darreres nevades obligava a portar un equipament que nosaltres no portàvem. Això ha estat una gran sort, doncs si bé no hem fet el cim, hem pogut gaudir de la tardor d'aquestes valls que estan en un moment fantàstic.

Entrar a Picos d'Europa venint de León és impressionant, hi ha moments que et sembla que estàs a Suïssa, d'altres que estas a les Dolomites. En Ramon i la María ens van omplint les vistes amb les seves experiències i coneixements. No hi ha racó o cim que no coneguin.


Caminant per la Senda del Cares. 


Malgrat que hem sortit amb una temperatura d'1º, pels mig de la vall ara bufa un aire calent que et fa sentir a l'estiu. L'inversió tèrmica al revés. 


Tot i està al mes d'octubre baixa una bona quantitat d'aigua. 

Aquests dies hem estat a un poblet que es diu Redipollos, al costat mateix de Puebla de Lillo. Des de la casa d'en Ramon i la María, podem veure un cim que quan veníem des de León ja ens va cridar l'atenció. Té una forma que et demanar pujar-hi, fins i tot hi ha una cresta i alguna via d'escalada.



Vista des de Redipollos. 

Per fer l'ascensió, hem anat a la Puebla de Lillo i hem entrat al poble per trobar una pista que ens portarà fins al peu d'un camí que puja per la vessant nord fins un coll i després ja sempre per la vessant oest fins el cim. 


Anant a cercar el camí que ens portarà al coll. 


Arribant al coll. La María ens fa de guia i ens fa pujar pels llocs més drets. 



Malgrat que encara li falten uns dies per tenir el millor color i que el dia està un xic nuvolat podem gaudir d'unes bones vistes amb uns colors meravellosos. 


La Pobla de Lillo, la pista que hem seguit i on hem deixat el cotxe. 


Pocs metres més i Cim. 


Espectacular!!


Foto Cim.


La sirenita sobre l'Embalse de Porma. 

Han estat dos dies intensos i de bons records, només podem donar les gràcies als nostres amics, que ens han donat a conèixer una part molt bonica de Picos. Hi tornarem!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem