dimarts, 8 d’octubre del 2019

Garraf - La Falconera - Via Chani - 04/10/2019

Corria l'any 1987, quan vaig anar fer la Via Chani, tot i que en tenia un bon record no hi havia tornat. L'Ita no l'havia fet i en múltiples ocasions m'havia dit que li feia il·lusió, però per una cosa o per una altra sempre havia quedat pendent. Avui hem decidit anar-hi i puc confirmar que segueix sent una gran via.


Avui comencem al reves, primer baixem amb ràpel i després escalem. 


Un primer ràpel de 22 metres per l'exterior i un segon ràpel de 45 metres per l'interior de l'avenc. 


En aquest punt ens deixa el segon ràpel.


Aquestes cordes fixes t'ajuden a baixar aquesta part. El l'any 1987 aquestes cordes no hi eren i aquest tros calia anar en compte. 


Muntem la reunió sobre del mar, per sort avui, no hi ha mala mar i ens podem sentir força bé. 


Els primers metres encara que senzills són força bonics. 


Aquí la roca està un xic polida per l'aigua de mar. 


Iniciant el segon llarg i el més difícil de la via. 


El material força antic, sembla que són els mateixos pitons de quan la vaig fer per primer cop. 


Amb el mar a fons anem guanyant alçada. 


Cada cop la roca és més bona. 


La segona reunió sobre un bon bloc. 


Entrant a tercera reunió. 


Quart llarg bonic de veritat, per gaudir del plaer de l'escalada. 


5è llarg, una placa que sembla difícil i després resulta que no ho és tant. 


Alguns burils encara són testimonis de la quantitat de cordades que hi han passat. 


Pràcticament som dalt. 


Encara aprofitem per pujar uns metres que ja es poden fer sense cordes.

Aproximació: Des del club nàutic del Garraf passarem la via per un túnel i anirem pujant per una pista fins arribar el coll, d'aquí anirem a l'esquerra fins un pedró que ens indica el camí a seguir fins l'avenc de La Falconera. 

Descens: Farem un primer ràpel per l'esterior  de 25 metres i un segon per l'interior de l'avenc de 45 metres.

La Via: un itinerari bonic, que té l'encant que primer baixes i després puges. L'escalada resulta en un conjunt molt interessant; bona roca, necessitat d'equipament, el mar, tot agradable per passar un matí d'escalada aprop de casa. 

1ª Tirada: III, 15 metres de flanqueig fins a situar-nos en un balconet, on trobarem restes de 2 pitons, un parabolt nou, un espit i algun buril sense plaqueta amb tot podem fer una bona reunió.

2ª Tirada: 25  metres , Vè, V+, IV. Sortim vertical per unes plaques llises i trobarem un pitó a la nostra dreta, després trobarem 2 ponts de roca, i iniciarem un flanqueig a la dreta on trobem algún pitó, i  un cop superat aquest pas, ja per terreny més fàcil fins a la reunió sobre un bloc. 

3ª Tirada: 50 mestres, IV, V, IV.  Sortim vertical fins un parabolt, seguirem vertical fins que veurem que hem d'anar a la nostra dreta per agafar una especie de canal, arribem a un replà on tenim un pont de roca l'esquerra i un parabolt a la nostra dreta, pugem per la dreta vertical, fins que ens veiem obligats fer un flanqueig a la dreta fins un bloc, baixem una mica i seguim flanqueixant fins entrar en una canal que seguirem fins podrem sortir a la dreta. Reunió amb 2 espits amb una cadena. 

Després canviarem de reunió al peu de la paret, podem fer-la en un arbre o a la paret.

4ª Tirada: 30 metres, V. Sobre nostre veurem un parabolt nou, sembla que recte no es pugui sortir, però si ho agafem per la dreta veurem que gràcies a la bona roca, podem pujar vertical, anirem trobant alguna assegurança, però no tindrem cap problema per anar-ho equipant. En un moment hem d'anar un xic a la dreta per tornar a seguir vertical fins que sortim en un bon replà on farem la reunió.

5ª Tirada: 20 metres. IV+. Sobre nostre tindrem una placa on veurem algun parabolt i algun buril, sembla impossible que sigui una tirada de IV, però quan t'hi poses vas veien  que es fa molt bé gràcies a les bones presses que trobarem. Arribats a un replà trobarem la reunió. Ara només ens queda una grimpada de tercer per sortir a dalt.

Us deixem una ressenya que està molt ben detallat tot. 


Apa a escalar que el mon s'acaba!!


2 comentaris:

  1. Una via espectacular, enhorabona. No va fer molta calor? a l'hivern si acostuma a estar molt be....

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem