dilluns, 22 de juliol del 2019

Pic de la Solana de Llauset - Via Roca Viva. 20/07/2019

La Solana de Llauset és un lloc bonic, on malgrat no hi ha vies de molta dificultat si que totes elles es desenvolupen en un entorn  extraordinari, amb molt bones vistes sobre els Estanys d'Anglòs. Tenim un bon record de l'anterior cop que hi vàrem estar. Avui sortim amb les ressenyes de les vies que ens manquen i un cop a peu de via ja decidirem la que farem.

Llevar-te al matí i tindre aquest espectacle davant teu, ja et compença els quilòmetres fets fins arribar aquí. 


Conforme anem guanyant alçada pel camí que ens porta al Coll d'Anglòs, les vistes sobre Llauset milloren. 


Coll d'Anglòs.


Mirant sobre els Estanys d'Anglòs. 


Comencem la Via Roca Viva.


Entrant a la placa del primer llarg. 


Malgrat hi ha força liquen la via té bones presses i pots pujar sense problemes. 


Els estanys de la part alta. 


Iniciant la placa del 3er llarg.


Al final uns passos fins ens donaran entrada a un diedre canal que deixarem per anar a l'esquerra.


Una placa que malgrat és força tombada, té uns passos força divertits. 


Entrant a la tercera reunió. 


Iniciant el quart llarg, seguim amb la mateixa tònica, progressant sempre per les plaques. 


Tram fàcil abans d'arribar a la reunió. 


Bones vistes des de la 4ª reunió. 


Passos bonics per sortir de la 4ª reunió. 


No mirar enrere és un pecat. 


Anant a cercar la cresta que ens portara al cim. 


Darrers metres per arribar al cim. 


Ja som dalt. 


Contents al cim. 


Bones vistes des del cim. 


Sembla que el temps vol canviar.
  


Ja som a la feixa que ens portarà altra cop al coll.


Avui és Santa Margarita i amb aquestes flors felicitem a totes les margarites.

Aproximació: des de l'aparcament de la pressa de Llauset, passarem el túnel i deixarem el camí que va al Vallibierna per seguir per la pista. Arribats a una senyal indicadora, veureu que surt un corriol que comença amb unes escales, el seguim, ràpidament guanyarem alçada i amb un tres i no res serem el coll. Aquí, hem de sortir a l'esquerra seguint unes fites que van a mitja alçada de la tartera fins a creuar la paret. Aquí podeu deixar  les motxilles, seguim una mica més per la feixa  fins que ja veureu que podeu baixar al peu de via. Total 45 minuts.

Descens: des del cim baixar per una canal fins un collet, d'aquí seguirem baixant fins que veurem a l'esquerra un ràpel. Passem una sola corda (30 metres de ràpel) o també podem fer-lo de 60 metres i així baixarem millor per la canal amb pedres inestables. Després seguirem baixant seguint les fites que ens menaran a la primera reunió on haurem deixat les motxilles.

La Via: té dues parts ben diferenciades per la feixa. Val la pena baixar a baix i fer les dues parts. La via va cercant sempre les plaques per anar per la millor roca. Les primeres tirades són amb parabolts blancs i la resta sense pintar. Els parabols ens serviran per anar seguint tot l'itinerari. Les reunions sempre estan equipades amb 2 parabolts.

1ª Tirada: 50 metres, IV, 4 parabolts: Començarem a la vertical parabolts en un bon replà. Pujarem verticals fins el primer parabolt que ens assegura l'entrada a la placa, anirem pujant per la placa amb una mica de tendència a la dreta desprès tornarem un mica a l'esquerra per seguir verticals fins a la reunió.

2ª Tirada: 35 metres. Sortim per la placa fins a la feixa, parabolt a mitja placa. D'aquí podem pujar per uns blocs a la nostra vertical i després baixar a la reunió a peu de la placa. També podem seguir per la dreta amb una grimpada fàcil fins a la reunió. 

3ª Tirada: 50 metres IV+ 2 parabolts: Des de la reunió veurem un parabolt a la part alta de la placa. Pujarem verticals fins el parabolt, després ens venen uns passos més fins fins a l'entrada del diedre canal, pujarem fins que trobarem un parabolt a l'esquerra que ens indica que hem de sortir de la canal per l'esquerra, per situar-nos al peu d'una placa.

4ª Tirada: 50 metres, 4 parabolts, IV+. Seguirem per les plaques fins un lloc que hi ha dos parabolts més junts, aquí, per superar la placa, podem fer una mica de bavaresa amb un bloc, superat aquest pas, seguim verticals fins a trobar la reunió.

5ª Tirada: 50 metres, 4 parabolts, IV, III.  Sortim amb uns passos bonics, per enllaçar amb una placa que ens porta en una canal, on veurem les assegurances a la placa de la nostra dreta que ens portarà a la reunió.

6ª Tirada: 50 metres. IV, III; progressem verticals fins a la cresta que seguirem fins el cim. 

Us deixem la nostra ressenya.





Apa a escalar que el mon s'acaba!!











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem