dissabte, 6 de juliol del 2019

La Nou de Berguedà - l'Aguda Gran - Via del Quico - 03/06/2019

Quan la calor es fa notar com aquests darrers dies, no hi ha altra camí que cerca vies a l'ombra. L'Aguda Gran vista des de lluny, no es veu massa esvelta, ja que està integrada en un paisatge ple de vegetació. Tot i així, un cop a peu de via, veurem un esperó marcat, i força net de vegetació en un entorn bucòlic i una roca que ens sorprendrà.


Quan estàs envoltat d'aquest paisatge i respires fons notes la llibertat que a voltes cerques quan puges muntanyes. 


Des de la pista, veiem l'Aguda Gran plenament integrada amb el paisatge. 


En el primer llarg ja entres en matèria 


Ens hem repartit les tirades, jo faré les dues primeres i després l'Ita farà les dues següents. 


El segon llarg ja justifica l'excursió. Passos explosius però amb una roca excepcional. 


Progressant pel segon llarg. 


Entrant a la segona reunió. 


Inicia el tercer llarg. 


Arribant a la reunió i discutint la jugada. 


Darrers metres


Foto cim un cop feta la cresta. 


La darrera reunió.

Aproximació: un cop passat el poble de La Nou trobarem un trencall a la dreta que va cap a La Clusa, el seguirem durant 3 quilometres fins una corba a l'esquerra on veurem l'agulla a la nostra dreta. També, veureu que hi ha uns troncs apilats. Des d'aquí surt un camí que en uns 15 minuts us deixarà al peu de via.

1ª Tirada: 30 metres IV, V, V+. 12 assegurances.  Pugem vertical fins el 1er parabolt, IV, després ens trobarem en un ressalt amb una fissura Vè. Tot seguit es posa més fàcil fins entrar en un diedre que ens portarà a la reunió. Passos difícils però bonics.

2ª Tirada: 30 metres. IV, V, V+, 6a/Ao,  IV, Vè. 12 parabolts, 1 pont de roca, i un pitó.  Aquest llarg està sobre equipat, podrem saltar-nos alguna assegurança per no tenir fregament.  Sortim per l'esquerra de la reunió, pugem vertical i després un xic a l'esquerra, ja veurem que hem d'anar a una aresta i posar-nos a sobre, sembla que serà molt difícil, però ens trobarem un bon furat per situar-nos a sobre, després ens trobarem amb un tram desplomat que costa molt situar-te, jo he acabat fent A0. Superat aquest pas seguirem verticals amb una escalada plaent fins a la reunió. 

3ª Tirada. 20 metres. V+, IV. 5 parabolts.  Sortim de la reunió vertical fins el segon parabolt després haurem d'anar a la dreta una mica i trobarem bones presses per superar els dos següents parabolts. Tot seguit seguirem vertical fins a la reunió en una bona alzina. 

4ª Tirada. 20 metres. III. 1 parabolt. Sortim per un terreny brut fins un arbre on hi ha una baga, després seguirem un xic a la dreta per tornar a l'esquerra fins a la reunió. Des d'aquí ens queda una grimpada fàcil fins el cim. 

Descens: Nosaltres hem fet 4 ràpels per la mateixa via. 

1ª ascensió: J. Oliva, R. Majó, J. Frontera i E. Martínez




La nostre ressenya. 



6 comentaris:

  1. Una bona opció per aquests dies de calor, itinerari prou ben trobat. Enhorabona.

    ResponElimina
  2. Hola!
    Disabte passat pàrlàvem amb l'Ita de reunió a reunió de que a Goma-2 ja no tenen soles Five.Ten. Hi parlat amb ells i em diuen que sí que en tenen encara i que quan s'els hi acabi tindràn un altre que té les mateixes composicions.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Jordi!! A veure si coincidim un altre dia!!!

      Elimina
  3. Almenys poses un grau mes real del que diu la guia nova del Bergueda!! perque cinque no es ni de conya!!
    Salut i vietes xules en paratges encara mes xulos!

    ResponElimina
  4. Sergi, això dels graus és complicat, un dia bo ho veus tot més senzill i un dia dolent tot és fa complicat. Però, en aquest cas, la majoria diu que la dificultat és superior.

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem